Bh. napadač Elvir Koljić (28) govorio je za rumunski gsp o svom klubu Craiovi, tekućoj sezoni, ali i reprezentaciji BiH te baražu za EURO:

BiH će 21. marta u Zenici ugostiti Ukrajinu u polufinalu baraža za EURO, a pet dana kasnije pobjednik ovog meča će u finalu igrati protiv Izraela ili Islanda.

Ako se BiH plasira na EURO, igrat će u grupi sa Belgijom, Slovačkom i Rumunijom gdje trenutno nastupa Koljić.

Elvir se nada da će naša selekcija otići na EURO.

“Posljednja šansa za Džeku i Pjanića”

“Želim da se plasiramo na prvenstvo i da budem sa svojim saigračima. Protivnici su teški, ali polufinale igramo na svom terenu te eventualno finale. Možemo slaviti i otići na prvenstvo. Mnogo igrača zaslužuje da zaigra na prvenstvu, prije svega mislim na Džeku i Pjanića. To je posljednja šansa za njih da odu na EURO i nadam se da ćemo biti tamo”, rekao je Koljić i odgovorio na pitanje da li bi on mogao igrati 17. juna na Europskom prvenstvu u eventualnom duelu sa Rumunijom:

“Da, mislim da mogu, Ipak, to sve zavisi od mene, tačnije od mojih igara u Craiovi. Naravno, ako me selektor pozove, bit ću tu. Ukoliko budem igrao dobro, možda dobijem poziv. To bi bilo sjajno za mene.”

Koljić smatra da su Rumunija i BiH slične kvaliete te da bi bilo lijepo da se ove dvije selekcije sastanu na prvenstvo.

Dodao je i da u našem timu ima nekih problema te da je to jedan od razloga zbog čega nema rezultata u posljednje vrijeme.

“Sa Petevom do titule”

Za kraj je istakao da su mu u 2024. godini želje da osvoji titulu sa Craiovom, koju trenira bivši selektor BiH Ivajlo Petev, te da se Zmajevi plasiraju na EURO.

Inače, Koljić je ove sezone odigrao ukupno 12 utakmica u svim takmičenjima, postigao dva gola i dodao jednu asistenciju.

(Reprezentacija.ba)