Muamer Vugdalić (47) narednih dana trebalo bi da preuzme mjesto selektora U17 reprezentacije Slovenije, saznaje Reprezentacija.ba portal.

Sadašnji selektor U17 reprezentacije Slovenije Aleksandar Radosavljević preuzeo je NK Koper, a na njegovo mjesto slovenački Nogometni savez želi imenovati Vugdalića.

To je i logičan potez u državama u kojima se radi planski i stručno, jer je Vugdalić u posljednje tri godine uspješno vodio U15 reprezentaciju Slovenije.

Vugdalić će tako već u martu voditi U17 reprezentaciju Slovenije u doigravanju za plasman na Europsko prvenstvo, gdje za protivnike imaju Španiju, Norvešku i Austriju koja će biti domaćin turnira.

Ranije je planirano da Slovenija gostuje vršnjacima iz BiH u Zenici, ali u nezvaničnom terminu.

Muamer Vugdalić prošle godine bio je kandidat za trenera Željezničara i Tuzla Citya.

Vugdalić je trener koji ima i zavidnu igračku karijeru. Igrao je za Sloveniju 28 puta, između ostalog i na Mundijalu 2002. godine u Japanu i Koreji. Sa Mariborom je bio dva puta prvak Slovenije, te igrao i grupnu fazu Lige Šampiona. U Ukrajini je sa Shakhtarom osvojio Kup. Igrao je još i na Kipru i u Grčkoj, te naravno i u Bosni i Hercegovini gdje je nosio dres FK Željezničar.

A reprezentacija Slovenije plasirala se na EURO 2024, sa ekipom koja od Bosne i Hercegovine čak ima nešto manju vrijednost prema Transfermarktu.

(Reprezentacija.ba)