Vahid Halilhodžić (71) možda ne podiže raspoloženje navijača svojim nerealnim izjavama oko preuzimanja reprezentacije Bosne i Hercegovine, ali ovaj najuspješniji bh. trener je neko koga se mora slušati.

U razgovoru za Dnevni Avaz Vaha je dao osnovne smjernice oko priprema utakmica kakva je ona koja nas u martu čeka protiv Ukrajine u baražu za EURO 2024.

“Za utakmice baraža koje nam dolaze uskoro, treba se pripremiti. Već se treba planirati i pripremati. Nema tu nikakve improvizacije.” kaže Vaha za Avaz.

“Stručni štab ima vremena da pregleda sve, uvidi sve stvari koje su pravile probleme i da nauče pouku iz prijašnjih utakmica, koje se nisu završile pozitivno. To je nokaut takmičenje, u kojem ili prolaziš ili ispadaš. Treba se spremiti u i van terena”

“U svakom slučaju, to su utakmice koje traže iskustvo, ali i mladost, poletnost, optimizam. Mora se stvoriti pobjednička atmosfera, vjerovati u ono što imaš. Te dvije utakmice odlučuju mnogo toga. Ne smije se mnogo eksperimentisati, to nisu takve utakmice. Treba se stvoriti atmosfera i ekipa, koja će u tom trenutku biti najkompetentnija da izvuče potreban rezultat. Stari ili mladi, to je manje važno.”

Cijeli intervju Vahida Halilhodžića pročitajte na Dnevnom Avazu na linku ovdje.

Vaha je slobodan od augusta 2022. godine otkako je otpušten iz reprezentacije Maroka.

Prije toga vodio je Nantes, Japan, Trazbonspor, Alžir, Dinamo, Obalu Slonovače, Al Ittihad, PSG, Rennes, Lille, Casablancu i Beauvais.

I Alžir i Maroko i Japan i Obalu Slonovače je plasirao na Svjetsko prvenstvo, no na Mundijalu je vodio samo prvu navedenu reprezentaciju.

(Reprezentacija.ba)