Sa 2. januarom u cijeloj UEFA zoni počeo je transferni period. U većini država on će trajati do kraja januara.

Glavna tema ove zime biće sigurno mogući transfer Radeta Krunića (30) u Fenerbahce. Prema pisanju turskih medija transfer je vrlo blizu. I to da Krunić ne igra već šest utakmica za Milan, pokazuje da je na izlaznim vratima. Uz Fenerbahce spominje se još i francuska, tačnije Lyon.

U Francuskoj bi još jedan Zmaj trebao promijeniti klub do kraja januara. Nakon što je bio jedan od glavnih igrača u najboljoj sezoni Strasbourga, dolaskom Patrica Vieire na klupu ovog kluba Sanjin Prcić (30) pao je u drugi plan. S obzirom na njegov kvalitet, iskustvo, te da je zdrav, novi klub će sigurno brzo naći. L'Equipe je pisao da ga žele Bordeaux i Auxerre.

Još trojici igrača u junu ističe ugovor pa će sigurno što prije rješavati svoj status. To su Dennis Hadžikadunić, Said Hamulić i Renato Gojković. Prvoj dvojici ističu posudbe iz Rostova i Toulusea.

S obzirom na viđeno pretpostavka je da će sva trojica ostati u istim klubovima.

I o transferu Ermedina Demirovića uveliko pišu najveći njemački i talijanski mediji. S obzirom da je jedan od najkorisnijih igrača Bundeslige ove sezone po broju golova i asistencija zbirno, Fabrizio Romano najavio je veliki transfer u 2024. godini. Nijemci pišu da su u igri Dortmund i Eintracht. Ipak, njegov transfer realan je tek na ljeto. Što ne znači da se već sada neće pregovarati.

Pratićemo situaciju.

(Reprezentacija.ba)