Sinoć je u sali Centra za kulturu Mostar održana konstituirajuća i redovna godišnja Skupština Fudbalskog kluba Velež Mostar, saopšteno je na zvaničnoj stranici mostarskog kluba.

U prisustvu 38 članova, doneseno je nekoliko odluka koje su važne za buduće funkcionisanje Kluba. Usvojene su i izmjene Statuta, imenovani su članovi Upravnog odbora kluba i zamjenik predsjednika, te predsjedavajući i zamjenik predsjedavajućeg Skupštine.

Prijedlog izmjena Statuta prethodno je (06. decembra) dostavljen svim članovima Skupštine, kojim je bila ostavljena mogućnost ulaganja amandmana. Na kraju su izmjene usvojene sa 36 glasova prisutnih.

Ostale odluke donesene su jednoglasno. Najvažnije one o imenovanju članova Upravnog odbora, zamjenika predsjednika, Nadzornog odbora, Disciplinske komisije, kao i predsjedavajućeg i zamjenika predsjedavajućeg Skupštine.

Za predsjedavajućeg Skupštine FK Velež ponovo je izabran gospodin Samir Sunagić, dok će njegov zamjenik i dalje biti gospodin Salih Grbić.

Upravni odbor Fudbalskog kluba Velež će u budućem periodu osim predsjednika Senada Kevelja, činiti gosp. Admir Rahimić, gđa. Amira Trbonja te gospoda Haris Maksumić, Anel Demić, Nedim Badžak, Nedim Marić i Adnan Frenjo.

Za novog zamjenika predsjednika UO FK Velež izabran je gospodin Admir Rahimić.

“Hvala vam na povjerenju. Bit će mi čast i zadovoljstvo da zajedno radimo i ako Bog da naš klub u narednim godinama odvedemo i do titule prvaka Bosne i Hercegovine”, rekao je Admir Rahimić u kratkom obraćanju.

U Nadzorni odbor Fudbalskog kluba Velež ponovo su izabrani gospoda Dušan Bajević, Džemal Hadžiabdić i Ibrica Berberović, dok su novi članovi Disciplinske komisije Kluba Anel Droce, Elma Lizde i Seid Muraspahić.

Na samom kraju, prisutnima se obratio i prvi čovjek kluba Senad Kevelj.

“Svima koji činimo Upravni odbor na leđima je veliki teret. Imamo 55 zaposlenih u klubu. Na sve dosad urađeno sam ponosan. Odluke su od prve do posljednje bile jednoglasne. Klub je finansijski stabilan. Imamo izbalansiranu prihodovnu i rashodovnu stranu.

Imamo ugovor za izgradnju tribine koja se gradi. Nije lako skupiti taj novac. Rezultatski smo također zadovoljni. Cilj je bio da budemo među četiri najbolje plasirana tima. Smatram da imamo odličnu igru, kao i rezultate”, naveo je između ostalog Kevelj.

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16