Halil Umut Meler, turski sudija kojeg je nakon utakmice napao i udarao predsjednik Ankaragucua, Faruk Koca, prvi put je govorio za medije.

Meler je u intervju za Hürriyet govorio o dešavanjima nakon utakmice, a kaže da je sve počelo provokacijom Emrea Belozoglua, trenera Ankare.

“Zapravo, ovo treba objasniti od samog početka. Bio je to normalan, veoma dobar meč. Tenzije su bile prisutne, ali suđenje nije bilo loše. Ni sa tribinama nije bilo većih problema. U sudijskoj nadoknadi postignut je pogodak i meč je završen 1:1. Nije bilo protesta igrača, jer nije bilo sporne pozicije prije gola.

Nakon utakmice, nakon zvižduka, igrači su došli da se zahvale i čestitaju. I to je već bilo vidljivo na TV ekranima. U međuvremenu sam vidio ruke Emrea Belözoğlua koji je protestvovao. Taman kada smo se fokusirali na ono što se dešava i šta se priča, Koca me je udario sa moje lijeve strane. Ne znam da li se sjećam šta se dogodilo nakon toga.

Jer sam dobio udarac i dok sam ležao na zemlji. Ovo nisu očekivali ni policija ni predstavnici. Neočekivana situacija, jer ništa nije nagovještavalo incidente do kojih bi moglo doći. Upravo je trener isprovocirao ovu situaciju. To nije bio niko drugi nego on.

Da, to je nešto što je očigledno. Neka tokom meča kaže: ‘Napravio si ovu grešku, zbog tebe sam primio gol.’, ali klub Ankaragču i njegovi navijači nemaju ništa s tim. Možda je to planirao unaprijed., jer znate, imao je lične razmirice sa mnom od 2018. Mislim da se to lično mišljenje nastavlja i sada. Ovo konkretno kažem, neću oprostiti ni onima koji su to izazvali, ni onima koji su to uradili”, kazao je Meler.

Inače, Halil Meler je sudio reprezentaciji BiH protiv Portugala (0:5).

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16