Zrinjski je u posljednjem meču 18. kola Premijer lige BiH savladao Sarajevo sa 2:0.

Prvo poluvrijeme ponudilo je mnogo sadržaja. Sarajevo je imalo dvije prilike, a potom je Zrinjski krenuo ofanzivno.

U 35. minuti Bilbija nije iskoristio najstrožiju kaznu. Njegov udarac sa 11 metara odbranio je Rogić.

Ipak u 40. minuti Bilbija postiže gol i dovodi Zrinjski u vodstvo. Samo četiri minute poslije Zlomislić postiže drugi gol i donosi Zrinjskog veliku prednost.

U drugom poluvremenu nismo mnogo vidjeli. Sarajevo je imalo posjed nad loptom, ali ozbiljnije prilike nismo vidjeli niti pred jednim golom.

Zrinjski je od prve minute igrao u sastavu: Marić – Ćorluka, Memija, Senić, Radić – Ivančić, Zlomislić, Kiš, Sabljić, Malekinušić – Bilbija. Još su igrali: Ćuže,

Za Sarajevo su od početka igrali: Rogić – Beganović, Duraković, Aničić, Đuričković – Julardžija, Mustafić, Buljubašić, Anđušić, Hasić – Oliveira. Sa klupe su ušli: Kyeremeh, Ćataković,

Nakon 18 kola Zrinjski je drugi na tabeli sa 38 bodova. Sarajevo je četvrto sa 33 koliko ima i trećeplasirani Velež. Borac je prvi sa 45 bodova.

Zrinjski u narednom kolu, u februaru, igra protiv Željezničara na Grbavici dok će Sarajevo dočekati Široki Brijeg.

Ovo je bila posljednja utakmica za popularnu tribinu Stajanje, a navijači Zrinjskog su nekoliko puta priredili pirotehnički performans. U skorijem periodu krenut će izgradnja nove tribine na stadionu Pod Bijelim brijegom.

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16