Fudbaleri Zrinjskog su večeras u Mostaru odigrali 1:1 protiv Aston Ville u duelu šestog kola grupe E Konf. lige.

Trener aktuelnog šampiona BiH Mario Ivanković je nakon meča govorio na zvaničnoj press konferenciji.

“Znali smo da će biti teška utakmica i protiv koga igrali. Stali smo u defanzivni blok od početka. Bili smo dobri u prvom poluvremenu. Drugo poluvrijeme smo se dogovorili da igramo isto te da čekamo kontru ili polukontru.

Primili smo gol, ali smo uspjeli poravnati preko Malekinušića i ostvarili rezultat koji smo priželjkivali. Ovo je šlag na tortu nakon najbolje sezone u historiji kluba”, kazao je Ivanković i dodao:

“Maloprije sam rekao da mislim da smo zaslužili ovakav kraj poslije duple krune i ulaska u grupu. Igračima treba skinuti kapu za ove 33 utakmice u polusezoni. To nikada nijedan klub u Bosni i Hercegovini nije odigrao.

Na kraju je došla nagrada sasvim zalsuženo. Meni je čast što sam i ja bio tu i što sam ih vodio i što smo došli možda do najvećeg rezultata u historiji kluba.

Trener Zrinjskog je prokomentarisao i pohvale gostujućeg trenera Emeryja.

“Sigurno da nam to znači. Mi smo i gore odigrali dobru utakmicu i nesretno primili gol u posljednjoj minuti. Imali su i oni danas dosta šansi, ali naši igrači su dali zadnji atom snage. Tako smo i danas ušli u utakmicu, samo smo dosta bolje stajali u defanzivnom bloku i sveli njihove na minimum.

Kada daš sve od sebe, kada si maksimalno unutra i kada je atmosfera dobra, onda jednostavno dođe nagrada. Mi smo je danas dočekali i sasvim zasluženo smo došli do boda.”

Spomenimo da je Aston Villa, koja je trenutno treća u Engleskoj, zauzela prvo mjesto u grupi E sa 13 bodova i plasirala se u osminu finala Konf. lige.

Zrinjski je osvojio četvrto mjesto sa četiri boda i oprostio se od Europe.

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16