Odigrane su utakmice posljednjeg kola Lige Šampiona u grupama E, F, G i H.

Ekipe Atletico Madrida, Lazija, Borussije iz Dortmunda, PSG-a, Man. Cityja, Leipziga, Barcelone i Porta su se plasirale u osminu finala.

Feyenoord, Milan, Young Boysi te Shakhtar idu u 1/16 finala Europa Lige, dok su svoj nastup u Europi završile momčadi Celtica, Newcastlea, Antwerpa i Crvene Zvezde.

Grupa E:

Atletico je na domaćem terenu slavio protiv Lazija sa 2:0. Griezmann i Lino su postigli golove za domaći tim.

Ekipe Celtica je pobijedila Feyenoord rezultatom 2:1. Palma i Lagerbielke su zabili golove za Celtic, a Minteh je pogodio za nizozemski tim.

Atletico je grupu okončao na prvom mjestu sa 14 bodova, slijedi Lazio sa 10, Feyenoord je treći sa šest, dok je Celtic zadnji sa četiri boda.

Grupa F:

Borussia je u Dortmundu odigrala 1:1 protiv PSG-a. Adeyemi je posigao gol za Borussiju, a Emery je bio strijelac za goste iz Pariza.

U drugom meču grupe F Newcastle je kao domaćin izgubio od Milana rezultatom 2:3. Rade Krunić (30) nije igrao za Milan, a golove za njegov tim postigli su Pulišić i Chukwueze. Gol za domaće zabio je Joelinton.

Borussia je zauzela prvo mjesto u grupi sa 11 bodova, PSG je drugi sa osam i na ovoj poziciji je završio zbog boljeg međusobnog duela od Milana koji je također osvojio osam bodova. Zadnji Newcastle je imao pet bodova.

Grupa G:

Crvena Zvezda je u Beogradu poražena od Man. Cityja rezultatom 2:3.

Hwang i Kataisu postigli golove za Zvezdu, dok su za City pogađali Hamilton, Bobb te Phillips.

U drugom meču ove grupe Leipzig je sa 2:1 pobijedio Leipzig. Šeško i Forsberg su postigli golove za Leipzig, a strijelac za goste bio je Colley.

Man City je osvojio prvo mjesto u grupi sa 18 bodova, slijedi Leipzig sa 12, ekipa Young Boysa je osvojila četiri, a Zvezda bod.

Grupa H:

Antwerp je u meču grupe H savladao Barcelonu rezultatom 3:2. Vermeeren, Janssen i Ilenikhena su zabili golove za belgijski tim, dok su strijelci za Barcu bili Torres i Guiu.

Porto je u sjajnom duelu pobijedio Shakhtar sa 5:3. Galeno je pogađao dva puta za Porto, a po jednom su mrežu tresli Pepe, Taremi i Conceicao. Sikan i Eguinaldo su postigli golove za goste, dok je Eustaquio zabio autogol.

Barca je prva u grupi sa 12 bodova, koliko ima i drugi Porto, Shakhtar je osvojio devet, a Antwerp tri boda.

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16