Zrinjski i Aston Villa u četvrtak od 18,45 sati u Mostaru igraju meč šestog kola grupe E Konf. lige.

Tim povodom održana je press konferencija aktuelnog šampiona BiH, a prisutnim novinarima obratili su se trener Mario Ivanković te kapiten Nemanja Bilbija.

“Što se tiče važnosti utakmice, sigurno je da je ovo najveći protivnik koji je dolazio u Mostar. Aston Villa trenutno možda igra najbolje i najatraktivnije u Europi, ekipa koja ima trenera sa šest, sedam europskih trofeja i to dovoljno govori o svemu.

Utakmica je to koja je klubu došla kao nagrada nakon dugo godina kvalitetnog rada. Odigrat ćemo je najbolje što znamo i umijemo protiv jedne takve ekipe. Na kraju, rezultat će biti kakav bude. Mi želimo naše navijače počastiti jednom atraktivnom utakmicom.” kazao je Ivanković.

Aston Villa je trenutno druga u Engleskoj, a u prethodna dva kola je slavila protiv Man. Cityja i Arsenala.

“Svaka momčad ima svoje loše strane, ali oni su ih sveli na minimum. Vidjeli smo to u posljednje dvije utakmice. Nevjerovatan je podatak da je u utakmici protiv Cityja odnos udaraca prema golu bio 22:2. Mi smo svjesni toga, oni su drugi svijet za naš nivo.”

Trener Mostaraca ističe da će Aston Villa vjerovatno igrati u najjačem timu.

“Kako sada stvari stoje, dolaze svi, najbolja njihova postava i to je velika privilegija za nas. Bolje je da brani Martinez koji je svjetsko ime nego neki junior ili slično. Čast nam ih je ugostiti. Ljudi koji dođu vidjet će poznate fudbalere i svjetske zvijezde, a i ja se radujem tome što su u najjačem sastavu.”

Zrinjski će nekoliko dana nakon Aston Ville na svom terenu igrati protiv Sarajeva duel 18. kola PL BiH.

“Znamo da nam je Sarajevo puno važnija utakmica, ali sutrašnji duel je ipak privilegija igranja u europskim takmičenjima,. Izvest ćemo igrače koji su najspremniji i koji su u najboljoj formi, a onda ćemo o Sarajevu razmišljati iza toga.”

Kapiten i najbolji igrača Zrinjskog Nemanja Bilbija kaže da je ova grupa bila izuzetno jaka.

“Privilegija je velika jer smo imali mnogo dobrih utakmica. Ovo je bila jaka grupa, a mi smo se borili. Cijelu karijeru sam se borio i spremao za ovo, u 33. godini je došla grupna faza. Saigrači, ja i svi u gradu uživamo u ovim momentima.”

Bilbija je prokomentarisao i prvi duel Astone Ville i Zrinjskog koji je engleski tim dobio golom u posljednjim trenucima.

“Ostaje žal što se tiče tog zadnjeg napada. Nažalost, nisam uspio iskoristiti tu šansu u prvom poluvremenu, a možda bi onda bilo drugačije. Kao djeca smo gledali utakmice engleskog Premiershipa, a već idući trenutak igramo na stadionu protiv ekipe iz te lige. Aston Villa je najveći protivnik, vjerojatno i u Konferencijskoj ligi. Mi možda još nismo svjesni kakva ekipa dolazi u BiH.”

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16