Večeras je odigrano osam mečeva posljednjeg kola Lige Šampiona u grupama A, B, C i D.

Fudbaleri Bayerna, Kopenhagena, Arsenala, PSV-a, Real Madrida, Napolija, Intera i Real Sociedada idu u osminu finala Lige Šampiona.

Ekipe Galatasaraya, Lensa, Brage i Benfice su se plasirale u 1/16 finala Europa Lige, dok su svoj europski put okončale momčadi Man. Uniteda, Seville, Union Berlina te Salzburga.

Grupa A:

Fudbaleri Kopenhagena su slavili protiv Galatasaraya sa 1:0 i plasirali se u osminu finala. Pobjedu danskom timu donio je Lerager.

Man. United je na svom terenu poražen od Bayerna sa 0:1. Coman je bio jedini strijelac na večerašnjem meču u Engleskoj.

Bayern je zauzeo prvo mjesto u grupi sa 16 bodova, slijedi Kopenhagen sa osam, Galata je osvojila pet, a Man. United četiri boda.

Grupa B:

PSV je u Eindhovenu ugostio londonski Arsenal, a meč je okončan rezultatom 1:1. Vertessen je postigao gol za PSV, dok je strijelac za Arsenal bio Nketiah.

U drugom duelu grupe B Lens je na domaćem terenu savladao Sevillu sa 2:1. Frankowski i Fulgini su pogađali za francuski tim, a gol za Sevillu postigao je Ramos.

Arsenal je zauzeo prvo mjesto u grupi sa 13 bodova, PSV je osvojio devet, Lens osam, a Sevilla samo dva boda.

Grupa C:

Union Berlin je u sjajnom susretu poražen od Real Madrida sa 2:3. Volland i Kral su pogađali za Union Berlin, a pobjedu Realu su donijeli Joeslu sa dva gola te Ceballos.

Momčad Napolija je rezultatom 2:0 bila bolja od Brage. Napolitanci su do trijumfa stigli golom Osimhena te autogolom Saatcija.

Real je zauzeo prvo mjesto u grupi C sa 18 bodova, Napoli je drugi sa 10, Braga treća sa četiri, dok je zadnji Union Berlin sa dva boda.

Grupa D:

Salzburg našeg Amara Dedića (21) poražen je od Benfice sa 1:3 i završio nastup u Europi.

Dedić je igrao cijeli meč za Salzburg, a gol za njegov tim zabio je Sučić. Za Benficu su pogađali Di Maria, Rafa Silva te Cabral.

Inter i Real Sociedad su u drugom susretu ove grupe odigrali 1:1.

Ekipe Real Sociedada i Intera su osvojile po 12 bodova i izborile su osminu finala Lige Šampiona.

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16