Protekli vikend odigrane su posljednje utakmice jesenjeg dijela Premijer lige BiH za kadete i pionire, a nešto ranije su prvi dio prvenstva završili i juniori.

Premijer liga BiH – Juniori

Titulu jesenjeg prvaka BiH osvojili su juniori Sarajeva. Bordo tim osvojio je 34 boda, na drugom mjestu je Velež sa 28, potom slijede Zrinjski sa 25 i Željezničar sa 24. Posljednja je Kozara sa sedam bodova, a jedan bod više ima pretposljednji Radnik iz Hadžića.

Dženan Puce iz Veleža je najbolji strijelac lige sa 13 golova. Na drugom mjestu su Armando Bobaj iz Kozare i Mahir Rahimić iz Zvijezde 09.

Premijer liga BiH – Kadeti

U kadetskoj konkurenciji jesenju titulu osvojio je Zrinjski. Mostarci su osvojili 45 bodova iz 19 utakmica. Na drugom mjestu je Borac sa 39 bodova, a treći je Željo sa 38. Sarajevo je četvrto sa 36 bodova.

Antonio Arapović iz Zrinjskog je najbolji strijelac sa 18 golova. Drugi je Arman Džafo iz Željezničara, a treći je Ahmed Tiro, fudbaler Veleža.

Premijer liga BiH – Pioniri

Sarajevo je prvo i u konkurenciji pionira. Završili su sa 49 bodova, tri više od drugoplasiranog Želje. Tuzla City je na trećem mjestu sa 42 boda, a Velež je četvrti sa 40 bodova.

Borčev Matej Deket je prvi strijelac sa 26 golova. Amer Sirćo iz Sarajeva je postigao 20, a na trećem mjestu je Aldijan Korora iz Želje sa 19 pogodaka.

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16