Željezničar će u okviru 17. kola Premijer lige BiH dočekati Velež, a tim povodom održana je konferencija za medije na kojoj se obratio trener Želje, Abdulhakeem Al-Tuwaijri.

“Očekujem interesantnu utakmicu sutra. Izazov je igrati protiv tima koji je veoma dobar u ovom trenutku. Nama je sutra jako bitna utakmica, želimo odigrati dobro. Svaka utakmica je drugačija.

Svaka od tri utakmice koje smo igrali je bila takva. Sve o čemu pričamo iza zatvorenih vrata treba ostati tamo, jer sve što kažem izađe javno.

Da li imamo kvalitet? Vidjeli ste naš tim protiv Borca, kao i u nekim drugim utakmicama. Mislim da je u pitanju psihička blokada. Potrebna nam je konzistentnost. Stadion može biti s vama ili protiv vas, u ovisnosti od toga kako igrate.

Rekao sam ovo igračima, ako niste u dobro psihičkom stanju ne možete igrati dobro, neovisno od toga šta vas trener uči, kakva je filozofija i sve ostalo. Imamo kvalitet da odigramo dobro sutra, ali to mora biti kolektivna borba sutra”, kazao je Željin trener.

Al-Tuwaijri je još dodao da je Sulejman Krpić upitan zbog povrede, te da Aleksandar Boljević neće igrati također zbog povrede.

Utakmica Željezničar – Velež igra se u petak s početkom od 18:00 sati uz prijenos na Areni Sport.

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16