Bivši trener Željezničara i proslavljeno fudbalsko ime u bivšoj Jugoslaviji, Tomislav Ivković (63), na HRT-u je govorio o trendu odgađanja utakmica u Hrvatskoj i BiH.

Tomislav Ivković je stalni analitičar na HRT-u, a jučer je govorio o odgađanju utakmica. Hajduk je osvojio jesenju titulu.

“Čestitke Hajduku na jesenskoj tituli, zasluženo su tu gdje jesu. Međutim, Dinamo ima tri utakmice manje, Rijeka jednu, sve je to na pola, nije to sve isto. Ja bih volio da nema odgađanja utakmica, to je nestvarno, to samo nama i Bosni i Hercegovini pada na pamet.

Ekipa koja se bori za Evropu, ako ne može odigrati tri utakmice sedmično, onda bolje da ni ne igra. To je način na koji radiš i na koji se usavršavaš. Jedini mogući način na koji možeš postati još bolji. Pokaži da hoćeš i možeš”, kazao je Ivković.

Hajduk je prvi na tabeli sa 39 bodova iz 17 utakmica. Slijedi Rijeka sa 32 boda iz 16 mečeva. Treći Dinamo ima 27 bodova iz 14 utakmica.

U BiH su ove sezone zbog Europe svoje utakmice odgađali Zrinjski (pet utakmica), Željezničar i Borac (dva) i Sarajevo (jedan meč).

Podsjetimo, Ivković je od ljeta 2021. do decembra iste godine bio trener Željezničara, a potom je u Borcu radio kao trener i sportski direktor.

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16