A reprezentativke Bosne i Hercegovine obavile su večeras na stadionu „Bonifika“ u Koperu službeni trening uoči utakmice sa Slovenijom, saopšteno je iz FS BiH.

Iako je trening propraćen kišom, to nije omelo Zmajice da odrade sve ono što je od njih zahtijevala selektorka Samira Hurem sa svojim stručnim štabom.

Na ovom stadionu će sutra u 18:00 sati biti odigran meč 5. kola grupe B4 UEFA Lige nacija za žene Slovenija-Bosna i Hercegovina.

Ove selekcije su se već sastale u drugom kolu u Trening centru NS/FS BiH u Zenici 26. septembra ove godine, a taj meč je završen neriješenim rezultatom 1:1. Milena Nikolić pogodila za bh. tim u 40. minuti, a izjednačenje Slovenkama donijela je Mateja Zver u 59. minuti.

Bosna i Hercegovina je trenutno prva u grupi sa 8 bodova, ispred Češke koja je osvojila 7, Slovenije sa 3 i Bjelorusije sa 2 boda.

Sutrašnji meč će suditi Lizzy Van Der Helm iz Holandije, a pomagaće joj zemljakinje Diana Snoeren i Ashley de Haan. Četvrta sutkinja je takođe Holanđanka Julia Van Es.

(Reprezentacija.ba)