Večeras je odigrano osam utakmica petog kola u grupama E, F, G i H Lige Šampiona.

Grupa E:

Lazio je na svom terenu savladao Celtic rezultatom 2:0. Oba gola zabio je Immobile.

U drugoj utakmici ove grupe Feyenoord je u Rotterdamu poražen od madridskog Atletica sa 1:3. Wieffer je postigao gol za Feyenoord, a Atletico je do pobjede stigao autogolovima Geertruide i Gimeneza te golom Hermosa.

Atletico je prvi na tabeli sa 11 bodova, dok je Lazio drugi sa bodom manje. Ova dva tima su prošla u osminu finala. Feyenoord je treći sa šest bodova, a Celtic zadnji sa samo jednim bodom.

Grupa F:

Momčad Milana je na San Siru izgubila od Borussije iz Dortmunda sa 1:3.

Naš Rade Krunić (30) igrao je od 53. minute za Milan, a jedini gol za njegov tim postigao je Chukwueze. Strijelci za Borussiju bili su Reus, Gittens i Adeyemi.

Fudbaleri PSG-a su u drugoj utakmici grupe F odigrali 1:1 protiv Newcastlea. Mbappe je pogodio za PSG, a Isak je dao gol za Newcastle.

Borussia je prva u grupi sa 10 bodova i plasirala se u osminu finala. Slijedi PSG sa sedam bodova, dok Newcastle i Milan imaju po pet.

Grupa G:

Fudbaleri Man. Cityja su rezultatom 3:2 bili bolji od Leipziga. Haaland, Foden i Alvarez su postigli golove za domaće, dok je oba gola za Leipzig zabio Openda.

Ekipa Young Boysa je u Bernu slavila protiv Crvene Zvezde sa 2:0. Švicarski šampion je do pobjede stigao golom Bluma te autogolom Nedeljkovića.

Man. City je lider sa 15 bodova, dok je Leipzig drugi sa devet. Ove dvije ekipe su već ranije osigurale plasman u osminu finala. Young Boysi su treći sa četiri boda, a Zvezda je posljednja sa jednim osvojenim bodom.

Grupa H:

Barcelona je u duelu grupe H slavila protiv Porta rezultatom 2:1 i plasirala se u osminu finala. Cancelo i Joao Felix su pogađali za Katalonce, a gol za Porto zabio je Pepe.

Momčad Shakhtara je u drugom meču ove grupe slavila protiv Antwerpa sa 1:0. Gol za trijumf postigao je Matvieenko.

Ekipa Barce je prva sa 12 bodova, slijede Porto i Shakhtar sa po devet, a Antwerp je bez bodova.

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16