Mladi reprezentativac BiH, Tarik Muharemović (20), govorio je o svojoj karijeri za MeridianSport.

Poziv za reprezentaciju je bio ostvaranje njegovog prvog sna.

“Za mene nije bilo ništa ljepše od trenutka kada sam dobio poziv za reprezentaciju i to mi je uvijek bio san. Možda je nekom drugom san da igra za neki veliki klub, meni je bio san da odigram utakmicu za moju domovinu i jako sam sretan zbog toga.

Atmosfera u ekipi je od prvog dana uvijek odlična i imamo baš jednu dobru atmosferu. Osjeti se tu da samo kao jedna porodica, jedan tim i zahvalnost na tome dugujemo i našem šefu Igoru Jankoviću. Mi smo kao braća i to se jednostavno primjeti.

Svaki dan smo u kontaktu i čujemo se, čak nas i šef zove stalno i u kontaktu smo. Puno nam znači što imamo takav odnos s njim i što nas zove i pita kako smo i raspituje se o nama”.

Kaže da mu je idol Edin Džeko.

“Kada su u pitanju moji idoli iz reprezentacije tu je naravno kao i uvijek Edin Džeko, a bio je i Emir Spahić koji je naša legenda. Njega sam gledao i uvijek mi je bio idol kako na terenu tako i van terena.

Najveći san mi je da zaigram za A reprezentaciju i nadam se da će to biti što prije. Zaista sam spreman dati sve od sebe i da se pokažem i to bi mi puno značilo”.

Omiljeni igrači u timu su mu trenutno Dušan Vlahović i Filip Kostić s kojima se najbolje razumije i s kojima može pričati na našem jeziku.

“Omiljeni igrači su mi Dušan Vlahović i Filip Kostić i jako mi se sviđa kako oni treniraju i uvijek su na terenu i trude se da budu najbolji i iz tih razloga oni su mi među najdražim.

U dobrim sam odnosima i sa Vlahovićem i sa Kostićem i kada treniramo zajedno uvijek je tu i smijeha. Stvarno se dobro razumijemo i pričamo na našem jeziku”.

Cijeli razgovor za MeridianSport možete pročitati ovdje.

Tarik Muharemović je odigrao deset utakmica za U21 selekciju BiH, a obavio je i nekoliko treninga sa A reprezentacijom BiH.

Trenutno nastupa u trećem rangu talijanskog fudbala za Juventus Next Gen tim, a povremeno trenira sa prvim timom Stare dame.

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16