Bosna i Hercegovina će u martu naredne godine igrati baraž za EURO i to protiv Finske ili Ukrajine.

Naš tim će 21. marta biti domaćin polufinala baraža UEFA B Lige Nacija, a protivnika će saznati sutra (20. novembar) ili u četvrtak (23. novembar).

Naime, Ukrajina sutra u Leverkusenu dočekuje Italiju u zadnjem kolu grupe C i otići će direktno na EURO ako osvoji tri boda.

Ako Ukrajinci slave, onda će Talijani ići u baraž A Lige Nacija, a BiH će u baražu B Lige Nacija igrati protiv Finske.

Ukoliliko duel Ukrajine i Italije završi remijem ili Talijani pobijede, onda će UEFA žrijebom odrediti koja će od tri selekcije (Ukrajina, Finska i Island) ići u baraž UEFA A Lige Nacija, a koje dvije u baraž UEFA B Lige Nacija.

Ako Island završi u baražu Lige A, BiH će u polufinalu baraža igrati protiv Finske. Drugi polufinalni par činit će Izrael i Ukrajina.

Ako Ukrajina završi u baražu Lige A, BiH će u polufinalu baraža igrati protiv Finske. Drugi polufinalni par činit će Izrael i Island.

Ako Finska završi u baražu Lige A, BiH će u polufinalu baraža igrati protiv Ukrajine. Drugi polufinalni par činit će Izrael i Island.

Foto: Screenshot

UEFA će žrijebom odrediti i domaćina finala baraža. Finale baraža na programu je 26. marta 2024. godine.

Inače, plasman na EURO 2024 osigurale su sljedeće selekcije:

Njemačka (domaćin), Francuska, Portugal, Španija, Engleska, Belgija, Škotska, Mađarska, Turska, Slovačka, Austrija, Danska, Albanija, Švicarska, Rumunija i Nizozemska.

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16