Fudbalski klub Velež Mostar obavještava sve svoje članove, navijače i prijatelje Kluba da je vjernost Klubu produžio Omar Pršeš, koji će ga za crveni dres vezati do 30. juna 2026. godine.

Pršeš je potpisao novi ugovor sa Veležom u prisustvu članova Upravnog odbora FK Velež Adnana Frenje te Harisa Maksumića.

“Omar Pršes rođen je 07.05.1995. godine u Tuzli. Prve fudbalske korake napravio je u tuzlanskoj Slobodi, da bi kasnije igrao za Olimpik i Zvijezdu iz Gradačca, a redove fudbalskog kluba Velež pojačao je u januaru 2020. godine.

Ovaj vrijedni kreativni igrač veznog reda dres Rođenih nosio je u 120 utakmica u kojima je postigao 3 gola, pritom upisavši i 11 uspješnih asistencija.

Svim našim navijačima posebno će u pamćenju ostati njegov fantastičan pogotak na stadionu Grbavica u utakmici u kojoj su Rođeni savladali grčki AEK.

Produženje ugovora sa Omarom Pršešom dolazi u trenutku kada naš tim očekuju važne utakmice do kraja ove kalendarske godine, ali predstavlja značajan korak u sklapanju igračke križaljke Rođenih koji će na proljeće pokušati izboriti nastup u evropskim takmičenjima naredne sezone”, navodi se na zvaničnoj stranici Rođenih.

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16