Krajem prošle sedmice Bosnu i Hercegovinu je potresla teška saobraćajna nesreća koja se dogodila u Bosanskoj Otoci.

Automobil u kojem se nalazilo pet osoba u noći sa subote na nedjelju probio je zaštitnu ogradu na mostu i sletio u rijeku Unu, a među putnicima je bio i Nusmir Fajić (36), nekada ubojiti napadač s premijerligaških terena koji danas nosi dres Sloge iz Bosanske Otoke.

Nesreća je to koja će zauvijek promijeniti život nekadašnjem fudbaleru Veleža, Maribora, Mure… Kaže, teško mu je uopšte i govoriti o tome znajući da je na mjestu događaja preminuo Nedžad Mujagić te da se za njegovim rođakom Adnanom Fajićem još uvijek traga.  Sekunde su ga dijelile od smrti.

– Vratio sam se kući, u Slogu iz Bosanske Otoke, tu je sve i počelo. Baš taj dan smo imali i utakmicu u kojoj smo pobijedili, bilo je dobro raspoloženje, pa fešta u kafiću. Ništa nije slutilo na ovo. Poslije smo gledali i utakmicu Posušja i Sarajeva. Eto, brza vožnja na kraju i tragedija koja će mi promijeniti život. Čim se probudim, te slike su mi pred očima – javio se Nusmir Fajić za Reprezentacija.ba portal.

Fajić je doslovno gledao smrti u oči.

– Ni sam ne znam kako sam se uspio izvući. U tim trenucima te sekunde dijele od smrti, grabiš, boriš se, ponestaje ti i zraka. Čim sam izašao iz vode i vidio da Adnana i Nedžada nema, već sam bio svjestan da se dogodilo ono najgore. Automobil je potonuo, noć je, ne možeš gotovo ništa učiniti. Tuga, šta drugo reći – s bolom u glasu kaže Fajić i dodaje:

– Adnan mi je bio stričević, odrasli smo zajedno, molim Boga da ga nađu da mu barem dženazu klanjamo. Tražili su ga i danas, i sutra će. Moramo nastaviti svi sa životom dalje, ali kamo sreće da se ovo nije dogodilo. Kažem, stalno mi se vraćaju te slike.

Sloga za koju Fajić igra inače važi za jedan od najstarijih klubova u Bosni i Hercegovini koji je osnovan još 1922. godine. Trenutno se takmiče u 2. ligi Federacije BiH (Zapad) gdje zauzimaju petu poziciju među njih 16 koji sudjeluju u tom rangu, a zbog tragedije otkazana je posljendja utakmica jesenjeg dijela šampionata koju su trebali igrati protiv Rudara iz Kamengrada.  

(Reprezentacija.ba)