U sklopu priprema za gostujuću utakmicu protiv reprezentacije Kipra u kvalifikacijama za EURO 2025, U21 selekcija BiH se juče okupila u Etno selu Stanišići.

Igor Janković selektor mlade reprezentacije ističe da će ekipa spremno dočekati utakmicu:

“Iako je još uvijek nekolicina igrača odsutna zbog obaveza prema svojim klubovima, pripreme protiču u najboljem redu i što je najvažnije nemamo povrijeđenih igrača. To nam daje osnov za optimizam da ćemo se dobro pripremiti za nastupajuću utakmicu protiv selekcije Kipra. Što se tiče atmosfere u ekipi, ona je kao i na svim ranijim okupljanjima odlična.

U dosadašnjim utakmicama nismo ostvarili očekivane rezultate uprkos dobroj igri. Vjerujemo da nam se dosadašnji dobar pristup u radu mora negdje vratiti, a utakmica protiv Kipra je idealna prilika za to. Cilj nam je da se vratimo u igru, te da na proljeće pokušamo da nadoknadimo izgubljene bodove i izborimo plasman na veliko takmičenje”, kazao je Janković.

Utakmica sa Kiprom na programu je 17. novembra u 18:00 sati na stadionu „Antonis Papadopoulos” u Larnaki.

Mladi Zmajevi su izgubili sva tri meča Kvalifikacija. Od Francuske 2:1, Austrije 2:0 i od Slovenije 2:1.

Za ovaj meč konkurišu:

Muhamed Šahinović (Sarajevo), Petar Zovko (Spezia, Italija), Tarik Muharemović (Juventus, Italija), Saša Marjanović (Zemplin Michalovce, Slovačka), Nermin Mujkić (Sloboda), Raid Šuta (GOŠK), Filip Račić (Zvijezda 09), Aldin Mešić (Igman Konjic), Danilo Moconja (BSK Banja Luka), Nail Omerović (Osijek, Hrvatska), Milorad Stajić (Radnički Niš, Srbija), Matej Šakota (Slaven Belupo, Hrvatska), Madžid Šošić (Radomlje, Slovenija), Tarik Ramić (Zrinjski), Petar Sučić (Dinamo Zagreb, Hrvatska), David Čavić (Borac), Muhamed Buljubašić (Sarajevo), Enver Kulašin (Borac), Admir Bristrić (Olimpija, Slovenija), Aleksandar Kahvić (OFK Beograd, Srbija), Filip Čuić (Hajduk Split, Hrvatska).

(Reprezentacija.ba)