Velež i Zrinjski u ponedjeljak od 18,00 sati igraju mostarski derbi u okviru 14. kola PL BiH.

Trener Zrinjskog Krunoslav Rendulić najavio je ovaj meč za klupski Youtube kanal.

“Još jedna teška utakmica u nizu i sa Veležom završavamo još jednu etapu. Ono što treba reći da je momčad dosta umorna i nadam se da ćemo do sutra doći sebi. Imamo još jedan trening i vidjet ćemo kako će igrači reagirati. Očekivanja su uvijek najveća, pružit dobru igru i zabilježiti pobjedu. Bit će pun stadion i to je ono što nas raduje”, kazao je Rendulić i dodao:

“Treba reći da Velež igra jako dobro. Tehnički su kvalitetni i jako dobra momčad. Naravno, najopasniji je Haskić. Imaju i još dobrih igrača. Igraju dobro i dobro su vođeni. Očekuje nas teška utakmica, ali nadam se da ćemo se predstaviti u najboljem svjetlu i pobijediti.

Rendulić na klupi Zrinjskog ima stopostotan učinak protiv Veleža – četiri utakmice, četiri pobjede i gol razliku 8:1.

“To nisam ni znao. Ne vodim računa o tim stvarima, statističari se bave statistikom. Na nama je da ne idemo za tim stvarim. To je zanimljiv podatak za ljude. Ipak, novi je dan i nova utakmica.”

Trener Mostaraca je govorio i o povratku Tarik Ramića nakon suspenzije.

“On se nametnuo za standardnog člana naše momčadi. Bio je jako dobar sve do tog isključenja. Igrao je kvalitetno. Vidjet ćemo koliko ja pauza odtraga na njemu. Sreća pa je igrao u Kupu, pa je pauzirao samo sedmicu.”

Duel Velež – Zrinjski sudit će najbolji bh. sudija Irfan Peljto.

Utakmicu direktno prenosi Arena Sport.

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16