Al-Orobah, klub koji sa klupe predvodi bh. trener Rusmir Cviko (51), stigao je do sedme uzastopne pobjede u Prvoj diviziji Saudijske Arabije.

Fudbaleri Al-Orobaha su danas u meču devetog kola drugog ranga saudijskog fudbala savladali Al-Qadisiyju sa 1:0.

Pobjedonosni gol za domaće zabio je Nkololo u 76. minuti susreta.

Ekipa Rusmira Cvike je lider na tabeli sa 24 boda i ima tri boda više od drugog Al Adalaha.

Inače, u stručnom štabu Cvike je i nekoliko bh. trenera, a o tome je nedavno govorio i za Reprezentacija.ba portal.

” Sada su sa mnom Elvis Karić, Jasmin Trnovac, Bakir Šerbo i Aldin Kametović. Nastojat ću da i dalje širim stručni štab sa našim ljudima, ali svi oni koji žele raditi u inostranstvu, moraju znati da nije dovoljna sama želja već i fudbal moraju uistinu poznavati, kao i jezike, način na koji sve to tamo negdje funkcioniše…

Volio bih da nas je više u inostranstvu i da si međusobno pomažemo. Centar za edukaciju N/FSBiH je proteklih godina iškolovao na stotine trenera. Koliko ih danas radi? Sve ih je manje i u Premijer ligi, stalno se vrte ista imena, nažalost. Skoro je u Saudijskoj Arabiji bio i Mladen Žižović, smijenili su ga brzo, pa je posao našao u Sjevernoj Makedoniji. 

Volim vidjeti naše ljude kako se bore i snalaze. Nije to lako. Druge zemlje puno bolje kotiraju od nas. Kada dobiju šansu, mnogi je olako shvataju, misle da su bitni, a u današnjem fudbalu ništa nije bitno osim rezultata.”

(Reprezentacija.ba)