Sud u Njemačkoj je naložio Zvjezdanu Misimoviću (41) da mora platiti 191.000 eura, javlja Bild.

Bild javlja da se aktuelni sportski direktor naše selekcije nakon završetka fudbalske karijere počeo baviti nekretninama, a u problemima je jer je 2021. godine bio uključen u prodaju luksuzne vile defanzivcu Bayerna Upamecanu za 5,2 miliona eura.

Glavni posao Zvjezdana je bio kupovina odbačenih vila nakon čega bi ih u potpunosti renovirao i potom prodavao za daleko skuplji iznos.

Misimović je preuzeo kontrolu oko izgradnje doma Upamecana, a agent koji je predstavljao fudbalera Bayerna je u ovom slučaju tvrdio da je ugovorio proviziju sa nekadašnjim Zmajem od tri posto.

Agent je predstavio Upamecana kao kupca nekretnine i nekoliko puta je sa njim razgledao nakon čega je imao kontakt sa savjetnicima kupca prije transakcije i slanja nacrta ugovora banci.

Zbog tog dodatnog posla je smatrao da ima pravo i na pet posto provizije.

Bild piše da je Misimović preko advokata tražio odbacivanje tužbe u ovom predmetu jer je u prošlosti radio sa pomenutim agentom i nikada od njega nije tražio proviziju za slične transakcije.

Ipak, Upamecano je platio manje te je imao namjeru da neke građevinske radove obaviti sam, ali sud nije poslušao mišljenje Misimovića prema kojoj se provizija primjenjuje samo na kupoprodajnu cijenu od najmanje 5.3 miliona eura.

Zbog toga Zvjezdan mora platiti 3,48 prvobitno ugovorene kupoprodajne cijene od 5,5 miliona eura što iznosi 191.400 eura.

S obzirom da presuda još uvijek nije pravosnažna, Misimović ima mjesec dana da uloži žalbu.

(Reprezentacija.ba)