Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine okupila se danas u Sarajevu gdje će se pripremati za dvije prijateljske utakmice protiv Češke.

Zmajevi će sutra biti kompletni kada se očekuje dolazak svih igrača, a medijima se obratio Damir Doborac, pomoćnik selektora Irfana Smailagića.

“Od sutra ćemo biti kompletni, ovo što nas ima atmosfera je sjajna. S ponosom su svi došli na okupljanje.“U odnosu na ono prvo okupljanje kad smo igrali sa Slovenijom i Crnom Gorom, pa u odnosu dvomeč sa Kosovom vidjelo se da je momcima stalo do ovoga. U odnosu na prva dva meča, kada smo zasluženo dobili veliki broj kritika.

Bitno je da smo zajedno i to nas čini jačim. Imamo kvalitet, ali selektor je od prvog dana nametnuo, a mi to slijedimo, da mi svi moramo dati sve od sebe, da bi bio dobar rezultat. Znate i sami da je grupa teška. Vjerujem da mi sa svim protivnicima možemo igrati”, kazao je Doborac.

Medijima se obratio i Senjamin Burić.

“Svako okupljanje je bitno, posebno jer se bliži Euru. Idemo se uigrati, pošto je selektor došao nedugo prije ovog ciklusa. Nadam se da ćemo iskoristiti dobro ovo vrijeme. Kroz utakmice se najbolje uigravamo. Jedva smo čekali ovo okupljanje.

“Ako ćemo gledati posljednja dva prvenstva, jedna pobjeda bi bila uspjeh. Nizozemska je strašno napredovala i ako protiv njih zaigramo na pravi način, možemo se nadati drugom krugu. Protiv Gruzije moramo očekivati pobjedu, a protiv Švedske isto kao i protiv Nizozemske. Treba gledati pozitivno, nadam se da ćemo u decembru doći zdravi. Nizozemska je napravila sjajan posao posljednjih godina, imaju tri fenomenalna beka, oni su strašno napredovali. Nisam rekao da ćemo otići izgubiti.”, rekao je Burić.