Ermin Bičakčić (33) novi je igrač Eintrachta iz Braunschweiga, potvrđeno je na zvaničnoj stranici njemačkog drugoligaša.

Nekadašnji Zmaj je od ljeta bio slobodan igrač nakon što je napustio redove Hoffenheima, a sa Eintrachtom je potpisao ugovor do kraja sezone uz mogućnost produženja na još jednu godinu.

Bičakčiću će ovo biti drugi put u karijeri da oblači dres kluba iz Braunschweiga, s obzirom da je za ovaj tim igrao do 2012. do 2014. godine.

Eintracht je našeg reprezentativca predstavio na zanimljiv način u apoteci. Jedan navijač ovog kluba ušao u apoteku kako bi kupio lijekove, a onda se u pozadini pojavio Bičakčić i navijačima Eintrachta je bilo jasno da se ponovo vraća u njihov klub.

” Eintracht Braunschweig je stvar bliska mom srcu. Grad, klub i navijači su uvijek imali posebno značenje za mene. Osjećam se dobro i osjećam vatru u sebi.

Hvala svima u klubu, a posebno Benjaminu Kesselu sa kojim sam imao vrlo dobre razgovore proteklih sedmica. Radujem se što ću upoznati ekipu i dati sve od sebe na terenu”, riječi su našeg stopera.

Eintracht Braunschweig je nakon 18 odigranih kola zadnji u 2. Bundesligi sa samo pet bodova.

Ermin, koji će u Eintrachtu nositi dres sa brojem šest, je cijelu svoju karijeru nastupao u Njemačkoj.

Osim spomenutog kluba iz Braunschweiga, igrao je za Stuttgart te Hoffenheim.

Za A selekciju BiH nastupio je u 35 mečeva te zabio tri gola. Bio je član generacije koja je igrala na SP 2014. godine u Brazilu.

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16