U17 reprezentacija Bosne i Hercegovine remizirala je danas 1:1 u Budaörsu (Mađarska) sa odgovarajućom selekcijom Bugarske u susretu 1. kola grupe 13 kvalifikacija za EURO 2024, saopšteno je iz FS BiH.

Bugari do prednosti dolaze u 6. minuti. Božidar Petrov je centrirao sa lijeve strane na drugu stativu gdje je odlično reagovao Steven Gerard Gaote i poslao loptu iza leđa Mladena Jurkasa.

Izabranici Admira Raščića izjednačuju rezultat u 31. minuti. Jusuf Terzić se na lijevoj strani odlično oslobodio svojih čuvara i poslao loptu u kazneni prostor, a Dragan Pejić glavom postiže gol za 1:1.

U drugom poluvremenu rezultat se nije mijenjao, a Bugarska je meč završila sa 10 igrača jer je Gaote u u 84. minuti dobio drugi žuti karton.

Za Bosnu i Hercegovinu su nastupili:

Mladen Jurkas, Ivan Kraljević, Džan Kiridžić, Amar Ibrišimović, Jusuf Terzić, Admir Gojak (90. Afan Fočo), Dušan Petrović, Dragan Pejić (55. Vuk Ćorić), Bakir Koso (55. Sanin Mešić), Kerim Alajbegović, Amel Ćorić (69. Vukašin Gostimirović).

U 16:00 sati na programu je još jedan meč ove grupe u kojem će se sastati Mađarska i Andora.

Drugo kolo na programu je 28. oktobra. U 13:00 sati će se sastati BiH i Andora, dok je za 16:00 zakazan susret između Mađarske i Bugarske.

Plasman u Elitnu rundu izborit će dva prva tima iz svake od 13 grupa te pet najboljih trećeplasiranih ekipa.

(Reprezentacija.ba)