Danas je u prostorijama stadiona Bilino polje održana press konferencija povodom predstavljanja novog šefa stručnog štaba Darija Damjanovića.

Generalni direktor Kluba Emir Čerim kazao je da je zbog obaveza Nizaha Hukića u omladinskom pogonu rukovodstvo odlučilo da angažuje Damjanovića koji je izabran, između ostalog, i zbog svog prijašnjeg iskustva u Zenici.

– Pozdrav svim ljubiteljima nogometa i navijačima Čelika. Utakmicu sa Slobodom sam gledao s tribine i zahvaljujem se svojim današnjim pomoćnicima na odlično urađenom poslu. Naravno, igrači su zaslužni za sve ali i ljudi koji vode Klub. Bilo je par detalja koji nisu dobro odrađeni. Svi volimo Čelik i volio bih da bude malo više pomoći prema nama u Klubu. Vjerujem da je Čelik prošao najgore dane, došli smo na nivo na kojem se svi trebamo dodatno uozbiljiti – kazao je Damjanović te dodao da je spreman prihvatiti svu odgovornost koju nosi trenerski posao.

– Smatram da znam 90% ove lige. Jest da je kratak period na koji mogu uticati ali dati ćemo svoj maksimum. Hvala Arminu Duvnjaku koji je sve do sad odradio odlično. Ambiciozan sam, spreman sam na rad. Vjerujem da ću opravdati povjerenje koje mi je dano. Igrački kadar koji trenutno imam nije nešto što bi me moglo zadovoljiti.

Znam da dolaze juniori, to mi je izuzetno drago, jer s tom djecom se može raditi. Tu je i par starijih igrača koji mogu uticati na razvoj tih juniora. Mahir Karić je skoro zaliječio povredu, priključit će se brzo ekipi. Naravno da računam na njega. Fenan Salčinović je bio na treningu i obavio sam razgovor s njim, objasnio sam mu svoju situaciju. Želim da svi na vrijeme dolaze na treninge i rade. Onaj ko prihvata odgovornost, on će i igrati – izjavio je Damjanović.

Prvu priliku za dokazivanje na klupi Čelika Damjanović će imati već u subotu protiv ekipe Jedinstva na gostovanju u Bihaću.

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16