Dokumentarni film “Velika Raza” (Raza The Great) o legendarnoj bosanskohercegovaÄkoj koÅ¡arkaÅ¡ici Raziji Mujanović bit će prikazan u nedjelju 22.10.2023 u okviru programa Tuzla film festivala.

Tim povodom svoje uzbuđenje nije krila ni legendarna Raza:

“Drago mi je da će film biti prikazan u Tuzli, u gradu gdje je poÄela moja koÅ¡arkaÅ¡ka priÄa. Tuzla i Mejdan su duboko urezani u moje srce i nikad neću zaboraviti podrÅ¡ku koju mi je pružala tuzlanska publika. DoÄ‘ite da osvježimo uspomene i poÅ¡aljemo lijepe poruke novim generacijama”.

Film prati sportsku priÄu Razije Mujanović od prvih koÅ¡arkaÅ¡kih koraka u tuzlanskom Jedinstvu do prijema FIBA Kuću slavnih.

U filmu će govoriti brojna eminentna imena iz svijeta koÅ¡arke koja su igrala ili na neki naÄin obilježila njenu karijeru.

Autorica filma Medina Šehić se osvrnula na prikazivanje njenog prvog dokumentarnog filma u Tuzli:

“Neraskidiva je i vjeÄna veza izmeÄ‘u Tuzle i Razije Mujanović, i zato je prikazivanje filma “Velika Raza†u Tuzli na TFF-u poseban trenutak za sve nas. Nadam se da će graÄ‘ani ovog grada kojem je Razija nesebiÄno dala svoj veliki dio sebe i, zajedno mu, sa svojim saigraÄicama iz Jedinstva, donijela vjeÄnu slavu u svijetu ženske koÅ¡arke, jednako emotivno prihvatiti priÄu o njoj.

S velikim nestrpljenjem Äekamo novi susret ove koÅ¡arkaÅ¡ke i ljudske veliÄine i mjesta odakle je zapravo sve poÄelo.”

Film u produkciji BHRT-a će tuzlanskoj publici biti prikazan u Narodnom PozoriÅ¡tu Tuzla sa poÄetkom u 18:00 sati.

(Reprezentacija.ba)