Dokumentarni film “Velika Raza” (Raza The Great) o legendarnoj bosanskohercegovačkoj košarkašici Raziji Mujanović bit će prikazan u nedjelju 22.10.2023 u okviru programa Tuzla film festivala.

Tim povodom svoje uzbuđenje nije krila ni legendarna Raza:

“Drago mi je da će film biti prikazan u Tuzli, u gradu gdje je počela moja košarkaška priča. Tuzla i Mejdan su duboko urezani u moje srce i nikad neću zaboraviti podršku koju mi je pružala tuzlanska publika. Dođite da osvježimo uspomene i pošaljemo lijepe poruke novim generacijama”.

Film prati sportsku priču Razije Mujanović od prvih košarkaških koraka u tuzlanskom Jedinstvu do prijema FIBA Kuću slavnih.

U filmu će govoriti brojna eminentna imena iz svijeta košarke koja su igrala ili na neki način obilježila njenu karijeru.

Autorica filma Medina Šehić se osvrnula na prikazivanje njenog prvog dokumentarnog filma u Tuzli:

“Neraskidiva je i vječna veza između Tuzle i Razije Mujanović, i zato je prikazivanje filma “Velika Raza” u Tuzli na TFF-u poseban trenutak za sve nas. Nadam se da će građani ovog grada kojem je Razija nesebično dala svoj veliki dio sebe i, zajedno mu, sa svojim saigračicama iz Jedinstva, donijela vječnu slavu u svijetu ženske košarke, jednako emotivno prihvatiti priču o njoj.

S velikim nestrpljenjem čekamo novi susret ove košarkaške i ljudske veličine i mjesta odakle je zapravo sve počelo.”

Film u produkciji BHRT-a će tuzlanskoj publici biti prikazan u Narodnom Pozorištu Tuzla sa početkom u 18:00 sati.

(Reprezentacija.ba)