U21 BiH je u petak na Grbavici poražena od U21 Francuske sa 1:2 u meču trećeg kola grupe H kvalifikacija za EURO.

Francuzi su do pobjede došli golom u 92. minuti, a selektor gostiju legendarni Thierry Henry govorio je na press konferenciji nakon utakmice.

Henry, koji je oženjen Sarajkom Andreom Rajačić, kazao je da je uoči duela bio kod punice i punca.

“Imao sam priliku da odem kod punca i punice. Jeo sam ćevape, ali sam se morao fokusirati na utakmicu. U subotu imam slobodan dan, pa ću to iskoristiti”, rekao je Henry i onda se osvrnuo na meč:

“Čestitam ekipi Bosne i Hercegovine. Veoma dobro su igrali. Znali smo da će biti teška utakmica i tako je i bilo. Tražili smo taj pobjednički gol i uspjeli smo ga zabiti Bio sam uglavnom miran, čak i kod promašenih situacija i agresivne igre. I u prethodnim utakmicama sam bio miran, ali u finišu sam znao pokazati emocije”.

Selektor mladih nada Francuske ističe da je njegov tim veoma teško stigao do trijumfa.

Bilo je veoma, veoma, veoma teško, Tim Bosne i Hercegovine ima potencijala. Broj 9 (Bristrić) se borio i bacao za svaku loptu, broj 10 (Bašić) je također veoma dobar sa loptom. Način na koji igra i kako je poslao loptu kod gola je fenomenalan. Znali smo da postoji kvalitet, kažem bilo je i agresivnosti, ali borili su se i ima tu kvaliteta.”

(Reprezentacija.ba)