U21 BiH je u petak na Grbavici u duelu trećeg kola grupe H kvalifikacija za EURO poražena od favorizirane Francuske sa 1:2.

Gosti su do trijumfa stigli golom u 92. minuti, a naš selektor Igor Janković govorio je nakon ovog duela.

“Od početka smo se odlučili za nešto defanzivniju igru i da pokušamo da zaprijetimo iz polukontri i kontri. U video analizama protivnika smo vidjeli da tu ima dosta prostora i u prvom poluvremenu smo stvorili 3-4 opasne situacije.

Treba biti realan, imali smo rezultat u igri sve do sudijske nadoknade. Prije svega mi je žao ovih momaka što nismo uspjeli da izdržimo do kraja, jer su odigrali jedan zaista kvalitetan meč”, kazao je Janković i dodao:

“Mi smo reprezentacija u stvaranju, mlađi smo po dvije godine od ostalih selekcija. Francuska je velesila, ekipa koja je jedan od favorita za osvajanje evropskog prvenstva i ekipa koja vrijedi 4-5 puta više od naše A selekcije. Imaju dosta veću širinu u sastavu.

U drugom poluvremenu su ulazili igrači koji vrijede 30-40 miliona evra, dok su kod nas na teren morali mlađi igrači sa manjom minutažom. Na kraju su se radovali kao da su osvojili prvenstvo, što znači da smo „skupo prodali kožu“ i odigrali kvalitetan susret. Nadam se da će u narednim susretima ‘Fortuna’ biti na našoj strani.”

BiH nakon tri kola nema bodova, a u narednog mjeseca će igrati utakmicu četvrtog kola protiv Kipra u gostima.

(Reprezntacija.ba)

(Reprezentacija.ba)