Gost današnjeg izdanja Rezimea na Federalna TV bio je Zvjezdan Misimović, direktor reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Misimović ističe da je put u Lihtenštajn prošao fenomenalno te da je kod igrača atmosfera dobra.

“Imali smo u zadnje vrijeme tu problema, ali ovaj put je sve super bilo. Ove promjene u reprezentaciji u zadnje vrijeme su i igrače malo zbunile, što je sasvim normalno. Ali sve ćemo učiniti da ostvarimo historijski uspjeh i plasiramo na Evropsko prvenstvo prvi put“, kazao je Misimović i dodao:

“Imamo adekvatne zamjene za povrijeđene igrače. Ne treba nikoga podcijeniti, ta su vremena prošla, kad sam ja igrao, 8:1 smo dobili ovdje u Lihtenštajnu.”

Misimović je prokomentarisao i slučaj Anela Ahmedhodžića, odnosno može li reprezentacija računati na njega u budućnosti:

“Ne bih sad puno pričao o tome. Na prošlom okupljanju smo na tu temu potrošili previše energije. Sad su bitni ovi momci što su ovdje, da se stavi fokus na njih. Što se tiče Anela, ništa specijalno, postoje pravila koja važe za sve igrače, kao što je Tahirović, došao, pregledao se, i vratio se u svoj klub. Bilo je tu malo nesuglasica. Selektor je upućen u to i to ćemo rješavati poslije ove dvije utakmice“, pojasnio je.

Misimović dodaje da Portugal nije nepobjediv.

“Bitan je pristup protiv Lihtenštajna i tri boda tu. Uz dobar rezultat, Bilino polje bit će puno, optimisti smo.”

Misimović je obrazložio i kako gleda na izjave pojedinih bivših reprezentativnih suigrača koji kritikuju Nogometni savez.

“Nije to toliko negativno kao što neki hoće da naprave negativnu atmosferu. Ervin Zukanović kad je igrao super je sve bilo, a sad kad ne igra, ne valja mu ništa. Ne zamjeram takve izjave, ima pravo da kaže svoje mišljenje“.

Kada je riječ o trenutnim rezultatima reprezentacije, Misimović ističe da oni nisu toliko loši.

“Ušli smo opet u Ligu nacija u A grupu, imamo isto taj play-off koji smo osigurali. Imamo preveliko mišljenje o našim kvalitetima. I kad sam ja još bio igrač, imali smo prosječnu ekipu, neke su se stvari morale posložiti da se kvalifikujemo na neki veliki turnir“.

Što se tiče česte promjene selektora, Misimović se složio da je to činjenica, ali, kako kaže, cilj je i dalje da odemo na Europsko prvenstvo.

“Mislili smo da je taj cilj u opasnosti ako nastavimo tako, zato smo neke korake povukli i odlučili se za radikalne odluke. Pristup je najbitniji. To se mora promijeniti u ove četiri utakmice, da bismo imali šansi u baražu u martu, to je rat, dvije utakmice. Moramo sve učiniti da uspijemo u tome. Što se tiče Izvršnog odbora i ljudi u Savezu, takav je sistem u državi i takav je i u Savezu, nisam ga ja napravio, ok funkcioniše, nije moja stvar da pričam o sistemu koji postoji“, zaključio je Misimović.

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16