U21 selekcije BiH i Francuske u petak od 18,30 sati na Grbavici igraju duel trećeg kola grupe H kvalifikacija za EURO.

Legendardni Thierry Henry, koji predvodi sa klupe mladu selekciju Francuske, danas se obratio prisutnim novinarima na zvaničnoj press konferenciji u Plavom salonu na Grbavici.

Zanimljivo da je Herny oženjen sarajkom Andreom Rajačić, a na samom početku press konferenciji je kazao da su njegova djeca i Bosanci i Hercegovci te da će večeras ići kod punice i punca.

“Nećemo se puno baviti ovim pitanjem, ali znam zašto sve to zanima. Moja djeca su i Bosanci i Hercegovci i Francuzi. Dolazio sam i prije u BiH, a i večeras najvjerovatnije trebam ići kod punca i punice. Ipak, želio bih ostati na tome”, rekao je Henry i osvrnuo se na sutrašnju utakmicu.

“Kod same procjene susreta, ne znamo ništa unaprijed. Imamo primjer da smo igrali sa Slovenijom gdje smo do 45. minute imali 0:0, tako da postoji mogućnost za sličnu utakmicu. Ne znamo šta nas očekuje. Već tri dana ima kako smo spremili novi sastav.

Odgovor ćemo vidjeti kroz rezultat utakmice. Nezgodno je to što sve vrijeme igramo van Francuske jer smo igrali u Sloveniji, a sada u BiH. Nakon toga idemo i u Austriju i to su otežavajuće okolnosti.”

Inače, Francuska je u dosadašnjem dijelu kvalifkacija odigrala samo jedan meč i to protiv Sloveniju koju je savladala sa 4:0.

BiH je u prvom kolu na Grbavici poražena od Slovenije sa 1:2, a onda je u drugom kolu izgubila u Riedu od Austrije rezultatom 0:2.