Reprezntativci BiH se pripremaju za susrete protiv Lihtenštajna i Portugala u okviru kvalifikacija za EURO 2024.

Ofanzivac zagrebačkog Dinama Luka Menalo (27) prokomentarisao je najavu novog selektora Save Miloševića da će promijeniti formaciji sa 3-5-2 na 4-2-3-1.

“Nisam pričao sa selektorom na temu sastava, ali drago mi je da ćemo se vratiti u formaciju sa četiri nazad. Očito da ovo prije nije bilo bolje i toga smo svi svjesni. Nadam se da ćemo sa promjenom formacije poboljšati neke stvari i doći do boljeg rezultata”, kazao je Luka i nastavio:

“Vremena je stvarno malo. Takav je sistem cijeli napravljen. Nemate puno vremena za treniranje i to što se uspije prenijeti je preko video analiza. Imali smo tu nesreću da smo izmijenili možda previše selektora. Tu je novi selektor, novi zahtjevi i nova očekivanja. Ipak, tu je i nova energija i utakmice će sve pokazati. Rezultat je jedino mjerilo i ako nema rezultata onda se nema šta pričati.”

Menalo je govorio i o situaciji u svom klubu Dinamu, odnosno maloj minutaži koju dobija.

“Situaciju u Dinamu nije baš najbolje po pitanju mene. Naravno, ja sam takav i uvijek dajem maksimum za reprezentaciju. Tako ću nastaviti i u budućnosti. Žao mi je što je situacija u Dinamu takva kakva jeste. Nadam se da će se za mene promijeniti na bolje.”

Luka se osvrnuo i na mečeve sa Lihtentašjnom i Portugalom.

“S obzirom na naše prijašnje igre, ja ne mogu reći da mi imamo laganu utakmicu. Meni kao sportisti je cilj uvijek ići na pobjedu. Želja je svih šest bodova. Ne želim zvučati preporentno i reći da idemo na pobjedu protiv Portugala, ali je normalno da u svakom meču idemo na pobjedu. Mislim da želja i htijenje neće doći u pitanje.”

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16