Slavoljub Muslin (70) spominje se opet kao mogući novi selektor Bosne i Hercegovine i danas je govorio za Dnevni Avaz na tu temu.

Srbijanski trener postao je najpoznatiji po tome što je prvi nakon dugo godina konsolidovao reprezentaciju Srbije i sa njom izborio plasman na Mundijal 2018. godine. Ipak, tamo nije vodio reprezentaciju jer je smijenjen prije Svjetskog prvenstva.

Muslin se spominjao kao kandidat za klupu BiH i 2020. godine, kada je govorio za Reprezentacija.ba

“Reprezentacija je izazov za svakog trenera, pa i za mene, tako da sam spreman za bilo kakvu priču. Još mi se radi, zdravlje me služi, imam motiva…”, te se tada prisjetio i kontakata sa FS BiH i 2018. godine kada se tražio nasljednik Mehmeda Baždarevića: “Postojao je kontakt sa ljudima iz BiH, ne krijem, ali nije došlo do dogovora. Od tada se nismo čuli. U svakom slučaju, otvoren sam za bilo kakav razgovor da vidim da li smo na istoj talasnoj dužini.”

Muslin koji je danas savjetnik selektora Mađarske, govorio je za Dnevni Avaz.

“Stalno se ja spominjem. Koliko je to tačno, ja mislim da je to više ovako spominjanje, nego bilo šta ozbiljno zato što do sada nisam imao nikakvih kontakata i informacija o tome. Za sada to mogu da kažem. Nisam imao nikakve kontakte ni sa kim prema tome ne mogu ništa sad da kažem drugo” rekao je Muslin za Dnevni Avaz.

Njegovu cijelu izjavu pročitajte na Avazovom portalu ovdje.

Sportklub je objavio kako je klupi BiH najbliži Savo Milošević.

(Reprezentacija.ba)