Fudbalski savez BiH naprasno je prekinuo ugovor sa Mehom Kodrom nakon samo dvije utakmice na kormilu BiH.

U maniru iskusnih državnih birokrata iz Saveza su opet objasnili svoj potez bez prave suštine. Nakon što Ivajlo Petev nije otpušen nego mu je istekao ugovor, ugovor Mehe Kodre je prestao da važi po klauzuli – Izvršni odbor FS BiH nije prihvatio izvještaj o posljednjim utakmicama. Bez suštine – zašto izvještaj nije prihvaćen, koja je to Kodrina greška?

Srbijanski Sportklub je objavio kako je Savo Milošević kandidat za selektora Bosne i Hercegovine, ali izvori Reprezentacija.ba iz Srbije tvrde da nema velike šanse da stvarno sjedne na klupu Zmajeva.

“Ne zaboravite na taktiku da navijačima ponudite rješenje koje ne žele, a već imate u planu da izaberete nekog drugog trenera koji im isto nije omiljen – ali ga navijači prihvate jer ispada kao manje zlo. To je isprobano milion puta” govori naš izvor.

Ovo ljeto Slaven Bilić je u Salzburgu otkrio kako je odbio i početnu ideju da bude selektor BiH nakon što se kod kolega raspitao o načinu rada FS BiH, a isto je i iz istog razloga odlučio i Vahid Halilhodžić. Nepovjerenje u rad sa organizacijom koja u devet mjeseci praktično promijeni četiri selektora nema nijedan ozbiljan trener u regionu.

Angažman na klupi BiH zanimljiv je selektorima nešto jačeg želudca, odnosno one koji su bez angažmana i spremni su prihvatiti svaki posao, po bilo kojim uslovima.

Objektivno, ko god bude vodio Bosnu i Hercegovinu nema šta izgubiti. Očekivanja nema, a posreći li mu se u baražu – biće heroj.

Jedno je sigurno, sa FS BiH neočekivano je očekivano.

(Reprezentacija.ba)