Zrinjski je večeras u Mostaru nakon spektakularnog preokreta pobijedio AZ Alkmaar sa 4:3 u duelu prvog kola grupe E Konf. lige.

Trener Zrinjskog Krunoslav Rendulić prokomentarisao je historijsku pobjedu aktuelnog šampiona BiH nad trenutnim liderom nizozemskog šampionata.

“Kada ovako pobjedite onda ste heroj, a kad izgubite onda ste neznalica. Moram reći da su moji igrači istinski heroji. Uspjeli su ovako preokrenuti protiv lidera nizozemske lige, a ne protiv neke seoske ekipe. Znao sam da nećemo odustati.

Vratilo nam se sve nakon LASK-a kada su nas milimetri dijelili od prolaza dalje. Jasno i glasno treba reći da su momci zaslužili ne jednu, nego trostruku premiju za ovo večeras. Uprava kluba je na potezu i očekujem da će zavući ruku u džep. Ovi momci su to zaslužili”, kazao je Rendulić i odmah najavio ligaški duel protiv Željezničara:

“U nedjelju nas čeka utakmica protiv Želje. Igramo svaka tri dana i dat ćemo sve od sebe da dobijemo tu utakmicu. Jedini nisam slavio i zato sam dobio karton večeras.”

Podsjetimo, Zrinjski je plasmanom u grupe Konf. lige postao prvi bh. klub koji je izborio nastup u grupnu fazu nekog europskog klupskog takmičenja.

Mostarci će u drugom kolu 5. oktobra gostovati engleskoj Aston Villi.

Aston Villa je večeras u drugom duelu grupe E izgubila u gostima od Legije sa 2:3.

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16