Taman kada se reprezentacija izvukla iz višegodišnje krize odluka da se ne produži ugovor sa Ivajlom Petevom koji je bio zainteresovan da ostane selektor Bosne i Hercegovine pokazala se kao jedan od najgorih poteza u historiji krovne kuće bh. fudbala.

Dogovaranjem utakmice sa državom koje je u ratu i na meti najvećih sankcija zapadnog svijeta, osim sportske donijela nam je i političku i ljudsku sramotu od Amerike do Australije.

Izbor nasljednika Ivajla Peteva koji je u četiri meča ubilježio tri poraza, pokazao se kao novim pogrešnim potezom.

Miješanje u rad selektora reprezentacije kroz direktni izbor njegovih pomoćnika također je donio neuspjeh, te iziskuje odgovornost onih koji su takvu odluku donijeli.

Baš kao i odluka da selektor do samog okupljanja reprezentacije uopšte nema imenovan stručni štab.

Odluka da se već tri puta zaredom selektori postavljaju u trenutku bez da imaju ijednu prijateljsku utakmicu na početku mandata, također je bila pogrešna.

Biranje selektora omladinskih selekcija po nacionalnom ključu, kao i biranje sinova na mjesta selektora, sigurna je formula za uništenje bh. omladinskog fudbala.

A konačni potop šansi za napredak omladinskog bh. fudbala je izglasavanje pravila po kojem se igrači iz Hrvatske i Srbije u Premijer ligi BiH imaju status domaćih igrača.

Očekivali smo strategiju za razvoj bh. fudbala, dobili smo raspad sistema.

Da li ste samo loši đaci ili radite to namjerno?

“Gospodo”, ocjena 1, tačnije nula. Preuzmite odgovornost i podnesite ostavke!

(Reprezentacija.ba)