Mensur Dogan kao komentator BHT1 odmah je po završetku utakmice dao komentar i smjernice kako raditi dalje.

“Prvo se moramo zapitati zašto je smijenjen Ivajlo Petev? Jedan selektor koji je napravio kakav takav niz je otjeran da još uvijek ne znamo jasan razlog”

Dogan je dao smjernice za dalje.

“Mi moramo razmisliti da li smo precijenili našu reprezentaciju i da li je vidimo tamo gdje ona objektivno ne pripada. Sada moramo vidjeti da li imamo novu grupu igrača i još važnije da li nam odgovara neki drugi stil fudbala.

Mi se pokušavamo prikazati kao reprezentacija koja dominira u posjedu i nešto kreira, ali taj nam stil nije efikasan. Mi možda trebamo igrati na kontra napad, sa više agresivnosti, da se podigne borbenost igrača na viši nivo. Pogledajte reprezentacije iz regiona kao što su Sj. Makedonija, Crna Gora, Albanija. Vidimo sa koliko puno više energije oni igraju, a to je zato što igraju jednostavniji fudbal i borbeniji fudbal.

Takva igra donosi više nego što donosi ovaj fudbal koji mi igramo.

Do baraža trebamo iskoristiti preostale utakmice u kvalifikacijama kako bi implementirali novi način igre, i kako bi našli novu grupu igrača koja se više trudi, nego ova grupa sada. Treba nam reset!”

“Ne želim kriviti Mehu Kodru on je tek došao na mandat. Stručni štab ima dovoljno vremena da nađe rješenje za model igre i model ponašanja u reprezentaciji koji bi uspostavio. Ne smijemo gubiti vrijeme i moramo iskoristiti utakmice do kraja kvalifikacija za to. Moramo što prije naći rješenje za izlazak iz krize u kojoj se nalazimo” rekao je Dogan.

“Ono što je važno, ne trebamo previše biti kritični prema mladim igračima, oni trebaju podršku sada. Ne smijemo ih polomiti sa previše kritika u ovakvim utakmicama. Jer u ovakvim utakmicama najiskusniji igrači trebaju preuzeti odgovornost i pokazati kako se radi”

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16