U21 selekcije BiH i Slovenije danas od 18,45 sati na Grbavici igraju meč prvog kola grupe H kvalifikacija za U21 EURO. Ulaz na utakmicu je besplatan!

U21 BiH je blagi favorit. Kladionica VolcanoBet daje kvotu 2.27 na trijumf U21 BiH. Ostale kvote sa ovog meča možete vidjeti ovdje.

Igor Janković do sada je mladu reprezentaciju BiH vodio četiri puta u prijateljskim susretima, uz tri pobjede. Ovo će mu biti zvanični debi. Janković je uoči utakmice kazao da se nada trijumfu i uspješnom startu kvalifikacija.

“Prezentovali smo momcima kroz video analize dobre i lošije strane selekcije Slovenije. Očekujemo kvalitetnu utakmicu, veliku borbu i da otvorimo kvalifikacije na najbolji način. Vjerujem u ovaj tim i smatram da možemo doći do tri boda”, poručio je Janković koji će na raspolaganju imati i Tarika Muharemovića koji je prethodnih dana trenirao sa seniorskom reprezentacijom.

U grupi sa nama su još Francuska, Austrija i Kipar. Prvoplasirane ekipe idu direktno na EURO 2025 u Slovačkoj, kao i tri najbolje drugoplasirane, dok će ostalih šest drugoplasiranih igrati međusobno baraž.

Na Jankovićevom spisku najskuplji igrač je kapiten i ofanzivni vezni Ivan Bašić sa cijenom od 800.000 eura, igrač koji sa 21 godina igra redovno u ruskom šampionatu za Orenburg. Cijenom ga prate desni bek Nail Omerović iz Osijeka, stoper Tarik Muharemović iz Juventusa, defanzivni vezni Anes Krdžalić koji je iz Dinama posuđen u Lokomotivu Zagreb, napadač Admir Bristrić iz OlimpijeKod Slovenaca je sa cijenom od 1.5 miliona eura najskuplji 18-godišnji desni bek Mitja Ilenić koji igra za New York, a preko milion vrijede i stoper Marcel Ratnik iz Olimpije, te veznjak Svit Seslar iz Eyupspora.

Spisak Bosne i Hercegovine:

Muhamed Šahinović (Sarajevo), Petar Zovko (Spezia Calcio, Italija), Zinedin Smajlović (US Lecce, Italija), Mustafa Šukilović (Tuzla City), Tarik Muharemović (Juventus, Italija), Aleksa Đurasović (Spartak Subotica, Srbija), Mladen Cvjetinović (FC Ingolstadt, Njemačka), Harun Karić (Lokomotiva Zagreb, Hrvatska), Filip Račić (Zvijezda 09), Savo Šušić (Borac), Nail Omerović (Osijek, Hrvatska), Anes Krdžalić (Lokomotiva Zagreb, Hrvatska), Madžid Šošić (Radomlje, Slovenija), Ivan Bašić (Orenburg, Rusija), Petar Sučić (Dinamo Zagreb, Hrvatska), David Čavić (Borac), Dejan Popara (Sloga Doboj), Hamza Gasal (Željezničar), Stefan Đurić (SV Kapfenberg, Austrija), Admir Bristrić (Olimpija, Slovenija), Aleksandar Kahvić (OFK Beograd, Srbija), Filip Čuić (Hajduk Split, Hrvatska)

Posljednjih pet utakmica U21 BiH:

U21 Turska – U21 BiH 4:1

U21 Bugarska – U21 BiH 0:3

U21 Slovenija – U21 BiH 2:3

U21 BiH – U20 Švicarska 0:3

U21 Sj. Makedonija – U21 BiH 2:1

Posljednjih pet utakmica U21 Slovenije

U21 Slovenija – U21 Finska 1:0

U21 Slovenija – U21 Azerbejdžan 0:2

U21 Slovenija – U21 Slovačka 0:0

U21 Slovenija – U21 Bugarska 0:0

U21 Crna Gora – U21 Slovenija 0:1

Zadnji međusobni dueli:

U21 Slovenija – U21 BiH 2:3

U21 Slovenija – U21 BiH 2:0

U drugom susretu naše grupe večeras od 19,00 sati sastaju Kipar i Austrija. Dnevnu ponudu VolcanoBet pogledajte ovdje.

(Reprezentacija.ba)