Velikom popularizacijom fudbala u Europi došlo se u situaciju da gotovo ne postoje više reprezentacije protiv kojih imate “sigurna tri boda”.

Jedan Luksemburg ili Gruzija predstavljaju nezanemarivu prepreku svim protivnicima osim onim možda najvećim fudbalskim silama. Island, Irska, Vels, Finska i slične repreznetacije odavno su ravno konkurentne za osvajanje bodova u svim kvalifikacijama.

“Svi danas igraju fudbal” često ćemo čuti.

Ipak, ne baš svi. Barem ne u paradigmi da to znači kako vas svaki protivnik može namučiti.

Reprezentacije poput Lihnteštajna, San Marina i Andore još uvijek predstavljaju ekipe sa “mliječnim zubima”. Naš naredni protivnik Lihtenštajn zato je upravo apsolutni autsajder u petak protiv Zmajeva.

Lihtenštajn je zadnji bod u kvalifikacijama osvojio na prije tačno dvije godine. Remizirali su sa 1:1 na gostovanju Armeniji. Možda najveći uspjeh u posljednjih par godina je njihov remi protiv Grčke prije četiri godine kada su u kvalifikacijama odigrali 1:1 u gostima, a zatim i protiv Armenije kući remizirali isto sa 1:1.

Kladionice odavno nisu smatrale BiH većim favoritom u nekoj utakmici, pa su dva dana pred meč kvote na pobjedu BiH rekordno niske. Maxbet danas na pobjedu BiH daje kvotu 1.03.

Kada je riječ o ostalim ekipama u našoj grupi. Luksemburgu kladionice u ovom trenutku daju malu prednost u odnosu na Island, a Portugal je u Maxbetu sa kvotom 1.65 u ovom trenutku favorit protiv Slovačke u Bratislavi. Cijelu ponudu pogledajte ovdje.

Za nas bi bilo idealno da se utakmice i realizuju kako predviđaju eksperti kladionica.

Tabelu, statistiku i raspored kvalifikacija za EURO 2024 pogledajte na linku ispod.

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16