Slaven Musa, član stručnog štaba A selekcije BiH, govorio je o pripremama naših reprezentativaca za predstojeće utakmice kvalif. za EURO protiv Lihtenštajna i Islanda.

Musa očekuje sigurnu pobjedu protiv Lihtenštajna i smatra da će ta utakmica biti dobra priprema za Island.

“Sigurno da će nam puno značiti pobjeda protiv Lihtenštajna i za samopouzdanje i za pripremu meča protiv Islanda. Momci su spremni, svi znaju u kakvoj smo situaciji. Znate i sami da smo vrhunski odigrali protiv Islanda, ali onda smo doživjeli tri poraza u nizu. Naravno da atmosfera nije dobra. Tu smo da pokrenemo stvari. U ovom prozoru imamo dva meča protiv Lihtenštajna i Islanda. Spremamo se za Lihtenštajn i nadamo se da ćemo pružiti dobru igru”, kaže Musa i dodaje:

“Veliki smo favoriti. Ključ je naša postavka i naša priprema za taj susret. Oni imaju određene kvalitet i to se vidjelo protiv Slovačke. Opasni su iz prekida. Znamo gdje nas mogu ugroziti, ali znamo i koliko smo kvalitetniji od nas. Sve na toj utakmici zavisit će od nas.”

Pomoćnik Kodre govorio je i o povredama.

“Imali smo problem sa Stevanovićem, pa je umjesto njega pozvan Menalo. Barišić i Ahmedhodžić su povrijeđeni. Barišić je došao tu, ali naš ljekarski tim radi preglede i danas ćemo konkretno znati šta je u pitanju. Ahmedhodžić u Engleskoj radi preglede i njegov klub je obavezan da nam pošalje stepen povrede.”

Tabelu, raspored i statistiku kvalifikacija za EURO pogledajte na linku ispod.

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16