Bivši bh. trener Senad Kreso za Reprezentacija.ba portal komentariše početak nove sezone u Premijer ligi BiH.

“Odigrano je nepotpunih 6 kola naše PL BiH. Ništa novo, sve kao da je prenešeno iz prošle sezone. Značajne promjene u rosterima klubova. Promjene trenera pred početak ove sezone i po običaju početkom sezone. I dalje vrlo malo utakmica može zadovoljiti kvalitetom igre.

Sudije pomalo počinju da sude po “nalogu”. Penali jesu ili nisu. Određene grupe navijača divljaju prije, za vrijeme i poslije utakmice i pokušavaju uticati (i uspjevaju) na klupska dešavanja. A to što se aktivno igra u prosjeku oko 45 minuta, a prosjek u Europi je oko 59 minuta nikoga ne brine.

To što tokom meča jedna od ekipa (pretendent za vrh) uputi samo jedan šut u okvir gola, što oko 40% pasova su netačni, što igrači padaju od umora vec početkom drugog poluvremena – to izgleda nikoga plaho ne zanima. A trebalo bi, itekako bi trebalo da se zabrine trenerska struka i klupska rukovodstva.

To treneri ne spominju u svojim komentarima poslije utakmice ili u intervjuima kojima pune portale kada pobjede dvije zaredom utakmice. Po porazu hrabro preuzimaju odgovornost ne kriveći igrače nizašta i izvinjavaju se se vjernoj publici. Ipak ima novine u našem ovosezonskom premijerligaškom takmičenju. To je uvođenje na mala vrata za odabrane klubove termin “zamjena domaćinstva”. Tek na proljeće 2024. vidjet ćemo šta to tačno znači”, kazao je Senad Kreso.

Tabelu, raspored i statistiku Premijer lige BiH pogledajte na linku ispod.

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16