Na telefonskoj sjednici Komiteta za takmičenje NS/FS BiH donesena je odluka o odgađanju utakmice 6. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine HŠK Zrinjski – NK Široki Brijeg koja je trebala biti odigrana sutra u Mostaru.

“Ova odluka je donesena na zahtjev HŠK Zrinjski koji je zbog bolesti 15 prvotimaca i 5 članova stručnog štaba tražio odlaganje utakmice.

Novi termin meča biće određen naknadno”, stoji u objavi Saveza.

“Utakmica 6. kola Premijer lige HŠK Zrinjski – NK Široki Brijeg, koja se prema rasporedu trebala odigrati sutra u 20 sati, odgođena je na zahtjev našeg kluba iz razloga jer je u posljednja tri dana veći broj igrača i članova stručnog stožera imalo problema s crijevnom virozom.

Komisija za natjecanje Nogometnog saveza BiH zahtjev HŠK Zrinjski ocijenila je opravdanim s obzirom na činjenicu da smo uz isti priložili i nalaze svih igrača te članova stručnog stožera koji su zbog navedenih problema bili primorani potražiti liječničku pomoć.

Našim igračima i trenerima želimo brz oporavak, a novi termin utakmice bit će utvrđen naknadno”, napisali su iz Zrinjskog.

Tabelu, raspored i statistiku Premijer lige pogledajte na linku ispod.

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16