Kao grom iz vedra neba objavljena je vijest da se Tino-Sven Sušić vraća u Premijer ligu Bosne i Hercegovine.

Nije dugo trajao Sušićev angažman u Hrvatskoj, gdje je odigrao svega četiri utakmice za Rudeš, a želeći što prije da se vrati na teren na kraju nije mnogo dvojio kada mu je Avdija Vršajević ‘na stol’ donio ponudu Tuzla Cityja. Njegov bivši saigrač iz Hajduka i reprezentacije sve ozbiljnije ulazi u menadžerske vode.

– Ma, za dan se sve riješilo. Avdija Vršajević i Kenan Cinac predložili su mi da dođem u Tuzla City, a kako više nisam mogao da čekam i treniram sam, rekao sam – dolazim. Bilo je i nekih drugih upita, zvali su razni agenti, međutim ništa konkretno. Kažem, nije mi se više dalo čekati, želio sam što prije da igram – kazao je Sušić nakon potpisa za Reprezentacija.ba portal.

Za bivši klub Rudeš ima samo riječi hvale, kaže kako se jednostavno nisu dogovorili oko nastavka saradnje nakon promocije u HNL, a Tuzla City mu nije nepoznanica.

– Još dok sam igrao za Sarajevo mogao sam vidjeti da se radi o stabilnom klubu. Znam više-manje sve. Pružili su mi šansu da se vratim u život i na meni je da opravdam to. Ali, ne želim puno sada ni pričati, obećavati nešto, neka teren bude mjerilo, dodaje Sušić.

Ni sam više ne zna u koliko je zemalja igrao. Nažalost, izuzimajući vrijeme provedeno u Hajduku, stalno su ga kroz karijeru pratili padovi. Motiva mu svejedno ne nedostaje.

– Znate šta je posebno zanimljivo? Što sada imam motiva više nego ikada da pokažem šta znam. Svi misle da sam zaboravio igrati, a znam da mogu još puno toga. Uostalom, nemam 40 godina već 31… Nije moje prošlo. Jedva čekam sutrašnji dan i trening da upoznam ekipu, saigrače
, dodao je Sušić na kraju razgovora za Reprezentacija.ba portal.

Jedno vrijeme Sušić je, podsjetimo, bio i reprezentativac Bosne i Hercegovine. Sa Zmajevima je 2014. putovao i na Svjetsko prvenstvo u Brazil gdje je odigrao i dvije utakmice.

(Reprezentacija.ba)