Selektor BiH Meho Kodro (56) objavio je spisak igrača na koje računa za predstojeće mečeve kvalif. za EURO protiv Lihtenštajna i Islanda.

Kodro je na današnjoj press konferenciji govorio i o svojim pomoćnicima, ali ni 17 dana pred utakmice šokantno nije mogao otkriti njihova imena.

“Stručni štab je kompletiran. Mi već radimo 10,12 dana zajedno, ali nažalost neću to moći danas reći jer to treba da verifikuje Izvršni odbor.

U naredni dan, dva ili tri bit ćete obavješteni o tome od mene ili od Saveza. Mi već radimo zajedno i to je završena priča”, rekao je Kodro.

Ne može se ne reći da baca mrlju na profesionalizam i cijeli način rada to što nije uz imemovanje selektora odmah potvrđen i stručni štab.

Reprezentacija BiH 8. septembra u Zenici dočekuje selekciju Lihtenštajna, dok tri dana nakon toga gostuje na Islandu.

Dakle, praktično dvije sedmice do utakmica Kodro nema pomoćnike jer ih mora potvrditi “neki” Izvršni odbor. I to u atmosferi u kojoj se najavljuje kao cilj direktan plasman na EURO 2024. Zvuči sumanuto.

Možda su treneri već angažovani na pripremi utakmica, ali rad na crno bi bio još gora situacija.

Nadamo se da će Vico Zeljković u amanet uz terene i VAR ostaviti i razrješenje Izvršnog odbora od bilo kakvih sportskih odluka.

Izbor komisije eksperata i finansiranje bi morali biti jedini dodir Odbora sa izborom selektora i drugim sportskim pitanjima.

Osim ako ne žele da se njihovi mandati automatski poništavaju neuspjesima trenera koji su oni birali. Zvuči fer.

Tabelu, raspored i statistiku Kvalifikacija za EURO pogledajte na linku ispod.

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16