Slavna bh. košarkašica, Razija Mujanović (56), objavila je status na svojoj Facebook stranici u kojem je govorila o Luki Garzi i poslala poruku dijaspori.

“Dragi moj narode, vi koji živite van granica Bosne i Hercegovine. Obraćam se vama koje zovemo ‘dijasporom’. Posebno se obraćam vama koji imate djecu/unuke koji se bave sportom.

Nadam se da ste gledali utakmice naše muške selekcije u Poljskoj. U ekipi je jedan srčan momak koji se zove Luka Garza. Molim vas puštajte svojoj djeci/unucima njegove utakmice u najdražem dresu. Luka skoro da ne zna naš jezik (naučit će ga momci vremenom), ali odlično zna ko mu je majka, ko mu je djed.

Korjeni koje nosi u sebi, srce bosansko koje bije u njegovim grudima i želja da obraduje naš narod može biti vodilja vama u odgoju. Nemojte dopustiti da vaša djeca zaborave djedovinu. Mogu se oni roditi u Njemačkoj, Austriji, Švedskoj, Americi, Australiji.. ali usadite im Bosnu i Hercegovinu u srce.

Sutra kada budu na raskrsnici i budu birali, neka biraju srcem. Bosna i Hercegovina će primiti u zagrljaj svakoga ko bira srcem. Nama samo takvi i trebaju.

Hvala Luka Å¡to si primjer nekim novim dječacima i djevojčicama. Volim te Bosno i Hercegovino”, istakla je Mujanović.

Podsjetimo, reprezentacija BiH jučer je poražena od Poljske u finalu pretkvalifikacionog turnira za Olimpijadu.

(Reprezentacija.ba)