Sabahudin Baho Topalbećirević od početka godine radi film o životu i karijeri Tonija Kukoča, a tokom snimanja imao je čast da upozna najboljeg košarkaša svih vremena Michaela Jordana.

Baho se sa legendarnim Jordanom susreo na Floridi, a putem svom Instagrama je poručio da je kao sportski novinar ostvario svoj san.

“Od početka godine radim film o zivotu i karijeri Tonija Kukoča. Tokom snimanja filma imao sam čast i privilegiju da upoznam neke od njegovih saigrača, vrhunske sportiste. Ali ni u najluđim snovima nisam mislio da ću upoznati, provesti vrijeme i snimiti, prema svim podacima, najboljeg igrača svih vremena- Michaela Jordana!

Izjave ne daje gotovo nikako, živi miran život na Floridi, ali kada smo ga kontaktirali i objasnili da radimo priču o Toniju, pristao je odmah na snimanje. Koliko samo voli i poštuje Tonija!

E pa dragi prijatelji, ja sam svoj san, a vjerujem da isti ima svaki sportski novinar, ostvario. Bilo je i smijeha i suza. I jos jednom sam shvatio da su oni koji su ostvarili svoj život, postigli najveće uspjehe, zapravo najjednostavniji ljudi.

Moje Bosance i Hercegovce pozdravlja Michael Jordan, možda ga i vidimo na jednom od narednih Simposara, a do tada, sa nevjerovatnim uzbuđenjem očekujem svjetsku premijeru filma o Toniju Kukoču u Sarajevu, (da samo znate a saznacete koliko Michael Jordan voli Tonija) 13.09.2023.godine.

Filma u kojem pored Jordana govore brojne druge zvijezde koje smo, na naÅ¡u radost, gledali 90-tih godina. Kakva ce to prica biti”, napisao je Baho na svom Instagram profilu.

(Reprezentacija.ba)