Sabahudin Baho Topalbećirević od poÄetka godine radi film o životu i karijeri Tonija KukoÄa, a tokom snimanja imao je Äast da upozna najboljeg koÅ¡arkaÅ¡a svih vremena Michaela Jordana.

Baho se sa legendarnim Jordanom susreo na Floridi, a putem svom Instagrama je poruÄio da je kao sportski novinar ostvario svoj san.

“Od poÄetka godine radim film o zivotu i karijeri Tonija KukoÄa. Tokom snimanja filma imao sam Äast i privilegiju da upoznam neke od njegovih saigraÄa, vrhunske sportiste. Ali ni u najluÄ‘im snovima nisam mislio da ću upoznati, provesti vrijeme i snimiti, prema svim podacima, najboljeg igraÄa svih vremena- Michaela Jordana!

Izjave ne daje gotovo nikako, živi miran život na Floridi, ali kada smo ga kontaktirali i objasnili da radimo priÄu o Toniju, pristao je odmah na snimanje. Koliko samo voli i poÅ¡tuje Tonija!

E pa dragi prijatelji, ja sam svoj san, a vjerujem da isti ima svaki sportski novinar, ostvario. Bilo je i smijeha i suza. I jos jednom sam shvatio da su oni koji su ostvarili svoj život, postigli najveće uspjehe, zapravo najjednostavniji ljudi.

Moje Bosance i Hercegovce pozdravlja Michael Jordan, možda ga i vidimo na jednom od narednih Simposara, a do tada, sa nevjerovatnim uzbuÄ‘enjem oÄekujem svjetsku premijeru filma o Toniju KukoÄu u Sarajevu, (da samo znate a saznacete koliko Michael Jordan voli Tonija) 13.09.2023.godine.

Filma u kojem pored Jordana govore brojne druge zvijezde koje smo, na naÅ¡u radost, gledali 90-tih godina. Kakva ce to prica biti”, napisao je Baho na svom Instagram profilu.

(Reprezentacija.ba)