KoÅ¡arkaÅ¡i BiH su u ponedjeljak poraženi od Poljske sa 76:85 u meÄu drugog kola grupe B pretkvalif. za Olimpijske igre.

BiH nakon dva odigrana kola ima pobjedu i poraz, a svoj komentar o sinoćnjem duelu dao je i naš reprezentativac Adin Vrabac.

“Danas je dan slobodan i imamo priliku da se odmorimo, ali i spremimo za sljedeću utakmicu protiv MaÄ‘arske. Ono Å¡to mogu reći jeste da smo svjesni da je juÄer bila loÅ¡a utakmica sa naÅ¡e strane i da smo dozvolili ekipi Poljske da se razigra i pobijedi.

Ovo je turnir i ima još dosta da se igra. Ja mislim da imamo još dosta toga pokazati. Čeka nas sigurno težak put, ali vjerujem da smo stvarno kvalitetni i da ćemo ići do finala​, kazao je Vrabac i najavio sutrašnji duel sa Mađarskom:

“Ekipu MaÄ‘arske dobro pozanjemo. Imat ćemo danas video i trening i joÅ¡ malo da se spremimo, ali u suÅ¡tini, treba da popravimo stvari sa juÄeraÅ¡nje utakmice, da se skupimo i pokažemo reakciju, Å¡to je najbitnije. Prema mom miÅ¡ljenju, ovaj poraz od Poljske je možda i dobro doÅ¡ao.

Trebamo gledati to sa pozitivne strane, jer možda ne valja da ide tim nekim tokom gdje ide lagano, a onda te saÄeka na kraju neka prepreka. Sada smo se malo okliznuli i vidjeli da ne ide baÅ¡ tako lako, te da treba da pokažemo reakciju i bolju igru. Mislim da ćemo svi zajedno uspjeti doći do cilja, a to je finale. Tamo ko god bude, mi ćemo biti jaki i pokuÅ¡at ćemo da osvojimo ovaj turnir.”

BiH u srijedu od 21,00 sati igra meÄ zadnjeg kola grupe B protiv MaÄ‘arske.

NaÅ¡ tim će u sluÄaju trijumfa zauzeti jedno od prva dva mjesta i plasirati se u polufinale pretkvalif. turnira.

(Reprezentacija.ba)