Košarkaši BiH su u ponedjeljak poraženi od Poljske sa 76:85 u meču drugog kola grupe B pretkvalif. za Olimpijske igre.

BiH nakon dva odigrana kola ima pobjedu i poraz, a svoj komentar o sinoćnjem duelu dao je i naš reprezentativac Adin Vrabac.

“Danas je dan slobodan i imamo priliku da se odmorimo, ali i spremimo za sljedeću utakmicu protiv Mađarske. Ono što mogu reći jeste da smo svjesni da je jučer bila loša utakmica sa naše strane i da smo dozvolili ekipi Poljske da se razigra i pobijedi.

Ovo je turnir i ima još dosta da se igra. Ja mislim da imamo još dosta toga pokazati. Čeka nas sigurno težak put, ali vjerujem da smo stvarno kvalitetni i da ćemo ići do finala​, kazao je Vrabac i najavio sutrašnji duel sa Mađarskom:

“Ekipu Mađarske dobro pozanjemo. Imat ćemo danas video i trening i još malo da se spremimo, ali u suštini, treba da popravimo stvari sa jučerašnje utakmice, da se skupimo i pokažemo reakciju, što je najbitnije. Prema mom mišljenju, ovaj poraz od Poljske je možda i dobro došao.

Trebamo gledati to sa pozitivne strane, jer možda ne valja da ide tim nekim tokom gdje ide lagano, a onda te sačeka na kraju neka prepreka. Sada smo se malo okliznuli i vidjeli da ne ide baš tako lako, te da treba da pokažemo reakciju i bolju igru. Mislim da ćemo svi zajedno uspjeti doći do cilja, a to je finale. Tamo ko god bude, mi ćemo biti jaki i pokušat ćemo da osvojimo ovaj turnir.”

BiH u srijedu od 21,00 sati igra meč zadnjeg kola grupe B protiv Mađarske.

Naš tim će u slučaju trijumfa zauzeti jedno od prva dva mjesta i plasirati se u polufinale pretkvalif. turnira.

(Reprezentacija.ba)