KoÅ¡arkaÅ¡ka reprezentacija Bosne i Hercegovine trenutno je na pretkvalifikacijskom turniru za Olimpijadu u Poljskoj, a Zmajevi će sutra igrati posljednji meÄ.

Nakon pobjede nad Portugalom i poraza od Poljske, BiH sutra igra protiv MaÄ‘arske koja je ubilježila dva poraza. MeÄ se igra u srijedu s poÄetkom od 21,00 sati.

Stanje na tabeli je sljedeće. Poljska ima dvije pobjede, BiH i Portugal imaju po jednu pobjedu i jedan poraz, dok je Mađarska ubilježila dva poraza.

U najboljem scenariju, Bosna i Hercegovina savlada Mađarsku, a Poljska pobijedi Portugal i tako bi Zmajevi izborili plasman u narednu rundu.

U drugoj mogućnosti, Poljska ako dobije Portugal, BiH ima Å¡anse i sa porazom od MaÄ‘arske da proÄ‘e dalje. Tako bi tri ekipe imale po jednu pobjedu i napravila bi se mini tabela. Portugal ima +3 koÅ¡ razliku, BiH je na +9, a MaÄ‘arska na -12. Sa porazom od pet koÅ¡eva razlike ili manje, Zmajevi bi u ovom sluÄaju (pobjeda Poljske nad Portugalom) zavrÅ¡ili na drugom mjestu.

U sluÄaju da Portugal pobijedi Poljsku situacija bi se znatno zakomplikovala. BiH bi morala pobijediti MaÄ‘arsku, te bi tri ekipe imale po jednu pobjedu. Od te tri selekcije, BiH ima 0 koÅ¡ razliku, Poljska je na +9, a Portugal na -9. U ovom scenariju, Portugal ne smije pobijediti devet razlike ili viÅ¡e.

U konaÄnici, Zmajevi ako pobijede MaÄ‘arsku skoro pa sigurno prolaze u narednu rundu.

Prve prve dvije selekcije iz naše grupe plasirati će se u polufinale, gdje će igrati sa najbolja dva tima iz grupe A (Češka, Izrael, Estonija, Sjeverna Makedonija).

Pobjednik turnira ide u kvalifikacije za Olimpijske igre.

(Reprezentacija.ba)